Deci se poate!

Va povesteam aici despre planurile mele malefice de a pune in aplicare o cura de slabire. Si m-am tinut de cuvant, pentru ca de obicei sunt perseverenta atunci cand imi doresc cu ardoare ceva.
Si am inceput: fara mancare dupa ora 19:00, fara suc acidulat, fara Mc, pizza, kebab, mai putine dulciuri. Recunosc, am avut si cateva abateri, dar minore. Adica, intr-o luna si ceva de cand sunt la dieta, am mancat doar de 2-3 ori la Mc ( fata de 2-3 pe saptamana; si meniurile au fost mici si savurate pana in ora 19:00 ), doar o pizza ( de Valentine's Day ), doar un kebab si doar 2 litri pe Cola ( fata de 2 litri la cateva zile ). Asa ca, in weekend, cand am ajuns acasa in Constanta m-am cantarit: de la 55 de kg am ajuns la 53 si ceva. Perfect! Deci se poate! Si cu toate ca nu prea imi place mie sportul, recunosc ca fara cateva exercitii fizice o dieta nu prea si-ar avea rostul. De azi m-am apucat de cateva abdomene si ma voi apuca si de alergat prin Cismigiu sau prin Parcul Izvor cand afara va fi putin mai cald.
Va atentionasem in articolul despre inceperea dietei ca daca o slabesc macar putin o sa ma laud, so here i am! Si nu am de gand sa ma opresc pana nu voi ajunge la 50-51 kg. Deci, pentru toate fetele mai pufosele: cu dieta si sport se poate! Nu imi plac femeile care se ascund in spatele unei scuze de genul "sunt grasa pentru ca sunt bolnava". In unele cazuri ( cele extreme ) este adevarat din pacate. Dar pentru cele mai multe dintre noi, "bolile" de care suferim sunt dulciurile, mancarurile grase, sucuri acidulate si sedentarismul. Indiferent cat de pufoase am fi, daca ne abtinem de la cateva mancaruri si dam 2 ture prin parc macar de 2 ori pe saptamana, tot vom slabi un pic sau macar ne vom simti mai bine. Nu imi plac nici femeile grase care spun ca se simt bine in pielea lor. Nu este adevarat in totalitate! Consider ca sentimentul pe care ele il traiesc este acela de a se complace, de a se adapta la situatiile pe care kilogramele lor le impun, nicidecum acela de a-si iubi corpul. Este clar pentru multe fete si femei care au colacei ca nu pot purta haine mulate ( si estetic sa se vada bine ), ca au anumite complexe sau ca uneori greutatea le impiedica sa faca anumite activitati. Si treaba asta era valabila chiar si pentru cele 55 de kg ale mele, care erau foarte vizibile, mai ales la fund si la burtica. Pentru cateva luni bune imi luasem adio de la bluzite pe corp si chiar imi parea rau. Daca a stat in puterea mea sa schimb acest lucru, de ce n-as fi facut-o?
Recitind ce am scris pana acum realizez ca randurile mele suna ca o reclama de teleshopping la...ceva. Numai ca nu incerc sa vand stiu eu ce aparat de slabit, ci doar cateva obiceiuri sanatoase care ar face orice fata sa arate si sa se simta bine. La inceput va fi mai greu, veti trece miorlaind pe langa Mc asa cum treceam si eu. Dar dupa cateva saptamani, veti reusi mult mai bine sa faceti fata tentatiei. Trebuie doar sa vreti. Pentru ca se poate! :D

Sursa poza: Marius Mocanu

6 comentarii :

  1. Clar se poate, am reusit eu sa slabesc 13 kg in 5 luni, poti si tu 3-4 kg fara mare chin! :)
    Mai greu e sa te mentii, cel putin mie imi e mai greu, d-aia mereu mi-s intre 52 si 54 kg. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai tocmai problema asta cu mentinutul greutatii o am si eu :( mereu ma scap la vale cu 1-2-3 kg :(.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi place că folosești termenul „pufoase” : )
    baftă în continuare.
    să slăbești de cît crezi că ai nevoie, iar cel mai important, să duci un mod de viață sănătos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, multumesc :D eu nu ma impac prea bune cu modul de viata sanatos, dar il mai salut din cand in cand, pentru ca cea mai mare greseala a mea ar fi sa-l ignor.

    RăspundețiȘtergere
  5. De la Cola, in timp vei avea probleme cu ficatul, ai grija :( Incearca sa renunti la ea :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo! Eram sigura ca vei reusi, caci te-am vazut ambitoasa de la inceput :)
    Si eu as vrea sa mai inlatur vreo cateva kg. Fiind mai piticuta :">, 53 de acum nu-mi par prea in regula.
    Cu Mc, sucuri acidulate, pizza nu am oricum probleme. Nici macar dulciuri in exces nu consum, asa ca sincer nu prea stiu de unde se aduna :)) Problema mai mare poate ca ar fi mancatul la ore tarzii uneori.
    Planuiesc de ceva vreme sa pornesc la alergat, dar mi-e urat de una singura, trebuie sa mai trag pe cineva dupa mine :D

    RăspundețiȘtergere