Din cobai, critic

Acum cateva luni am studiat la facultate o materie care tinea de cercetare si de sociologie - Tehnici de cercetare si redactare in stiintele sociale. Am invatat eu atunci cum se face un focus grup ca la carte si m-am prins ca activitatile de genu' se platesc, asa ca ma duc s-o intreb pe profa unde pot sa ma inscriu si eu pentru asa ceva. Primesc un raspuns cam nasol, si anume ca organizatorii de focus grupuri nu accepta studenti de la Comunicare si PR din simplul motiv ca noi, astia, stim cu ce se mananca ceea ce fac ei acolo si exista un risc mare sa ii criticam. In seara asta am inceput sa-i inteleg pe bietii oamenii...
Tocmai mi s-a intamplat cea mai ciudata chestie din ultimul timp. Aseara a intrat un tip pe mine si mi-a lasat un offline de genul: "ciao! you there? hai ca iti scriu in romana ca sa nu crezi ca e cine stie ce virus si sa-mi dai ignore". Va dati seama ca am murit de curiozitate si ca i-am dat add, cu toate ca eu nu fac asa ceva. In seara asta, il vad online si ma mananca tastele. Intru pe el, il salut, ma prezint si spun ca's incantata, tipul se prezinta si el si mi-o arunca: "incantat de asemenea, si nu o spun doar din politete". Fuck it, m-a prins! Da, am spus-o doar de complezenta, si ce-i cu asta? Evident, cer detalii in cel mai dragalas mod posibil ( de obicei nu fac nici asta, dau ignore direct ) si tipul imi spune ca ma stie si ca sunt frumoasa, chiar foarte frumoasa. Avea de gand sa mearga mai departe cu complimentele, dar din pacate pentru el, avatarul meu superb infatisa o poza minunata cu mine si cu prietenul meu, caci ieri tocmai fusesem la un shooting ieri. Revenind... tipul deja ma cam calca pe nervi asa ca ii cer detalii. Si incepe sa verse tot: baiatu' facea un experiement pentru ca asa il taiase pe el capul. Pe scurt, urma sa caute pe Facebook cateva tipe care i se pareau lui ca ar avea ceva interesant de spus, sa le dea add pe mess, sa le spuna ca sunt frumoase, sa le vrajeasca un pic si dupa sa le spuna ca faceau parte din experimentul lui. Pe scurt, sa vada cum reactioneaza fetele. Initial, cand mi-a spus ca va pune discutia cu mine ( anonima ) pe pagina de mai sus, m-am cam enervat si l-am luat la intrebari. Apoi stau eu ce stau si defectul profesional pune stapanire asupra mea. Si descopar: experimentul asta nu e bun! Ii spun omului ca eu, daca as fi in locul lui, as schimba abordarea. Nu ii poti spune unei fete " that's right, tu nu ma stii, dar eu te cunosc si esti foarte frumoasa" pentru ca poti avea parte de reactii nu tocmai ca lumea: fetele se panicheaza, te cred obsedat. Cel mult, iti vor multumi pentru compliement si tot vor vrea sa stie cine esti. In plus, l-am sfatuit sa faca si putina cercetare: sa se uite la pozele fetelor, sa vada cu ce se ocupa, de unde sunt. Eu spre exemplu, am blog de ceva timp. Sunteti de acord ca ar fi putut sa imi citeasca 2-3 articole si apoi sa ma abordeze asa cum trebuie? In fine, tipu' mi-a dat dreptate. Din cobai al unui experiment, am ajuns critic...
All in all, articolul asta are cateva idei principale:
1. E prima data cand mi se intampla asta si recunosc, e ceva destul de original. De-asta nici nu i-am dat ignore tipului, vreau sa vad la ce il mai duce capul pe viitor.
2. Daca vor mai fi si alte fete de pe aici cobai in acest experiment, sper sa stie ce sa raspunda.
3. Un experiment de genul, chiar daca e minor, trebuie bine pus la punct ca sa iasa ceva bun din el. Trebuie stabilita o premisa, un esantion, o metoda de lucru, instrumente de lucru, timpul observatiei etc.
4. Tocmai pentru ca mi s-a parut interesant, consider ca un baiat ceva mai experimentat ar trebui sa-l reia si sa-l execute ca la carte. Si cred ca nimeni altul nu ar fi mai potrivit pentru asta decat batranul Carbonar! :)

P.S: Sper ca domnul cu experimentul sa nu ma injure. Am procedat si eu intr-un fel similar cu al lui: am scris concluziile mele si nu i-am dezvaluit numele :D.

9 comentarii :

  1. 1. faina poza! :))
    2. e cel mai ciudat experiment de care am auzit, sunt curioasa ce rezultate are :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Intra pe site-ul cu experimentul, poate il mai reactualizeaza :D daca il mai prind pe mess zilele astea, poate il rog sa faca o pagina speciala cu rezultate...si eu sunt curioasa :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. si care este site'ul ? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca unii au prea mult timp liber...

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim: http://alter-ego.foto-graful.ro/esteem.html . Eu sunt tipa 4 :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Nice: da, dupa cum bine vezi :)) doar ca mie chiar mi s-a parut funny si interesant experimentul tipului :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu zic că nu trebuia să îi dai sfaturile astea. :lol: Îl lăsai cu experimentul lui în pace...

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate, batranul Carbonaru e cam batran pentru asta. Dar sunt de acord ca e cel mai potrivit :)) Cand era mai tanar, nu avea el tupeul sa faca din astea (si nu stia el ce sa le spuna fetelor), acum ii e sa nu dea in alte chestii.

    Oricum, mi-au placut raspunsurile tale si faptul ca nu l-ai expediat urat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Încă un motiv pentru care mă bucur că nu sunt fată :))) Cred că e tare ciudat să fi abordată de tot felul de tipi :D

    RăspundețiȘtergere