"Tot misterul femeii e in imaginatia barbatului"

Mi-a fugit privirea ieri pe un standulet unde, ascuns printre carti mai groase, mai serioase si poate mult mai interesante, statea nebagat in seama de mai nimeni "Ghidul misoginului. Mic tratat de calomnii". As spune eu ca titlul este cam dur pentru o carticica mica si subtire de 100 de pagini, care contine numai citate misogine despre femei. Parerea mea in calitate de tinta directa a ghidulului este aceea ca putine citate sunt exagerate, majoritatea sunt placute, ba chiar savuroase. Poate asta a si fost unul dintre motivele pentru care am terminat cartea foarte repede, avand in vedere faptul ca de cand am inceput facultatea, timpul meu pentru citit carti care ma atrageau a fost restrans de la putin la mai deloc. "Ghidul misoginului" merge destul de bine pentru o femeie  care stie sa accepte unele lucruri, care are dezvoltat cat de cat un simt al umorului si care intr-o calatorie cu trenul nu are altceva la indemana nimic in afara de aceasta carticica. Pentru a va starni macar putin curiorizitatea, va dau share la "o mostra de misoginism". Enjoy!

"Prietenia dintre doua femei nu este decat un complot impotriva unei a treia." (Anonim)

"Barbatul plateste o luna de miere cu o viata de otet." (Anonim)

"Femeie indragostita e o sclava care il face pe stapanul ei sa poarte lanturile." (Etienne Rey)

"Tipatul unei femei, care este surprinsa goala, se explica prin teama de a nu arata destul de bine in aceasta ipostaza." (Otto Weininger)

"Atatea visuri fantastice se odihnesc pe sanul unei femei si totusi nu il strivesc." (Maupassant)

"Dumnezeu a creat FEMEIA, iar noi CUCOANA. Daca Eva ar reinvia, ar provoca spaima: picioarele ei ar fi socotite prea mari, talia prea groasa si ochii ei, prosti. Nu s-ar mai gasi nici un sarpe care s-o seduca. Nu i s-ar mai oferi mere, ci i s-ar arunca." (Leon Gozlan)

"Dumnezeu n-a creat-o pe femeie din capul barbatului si totusi ii stapaneste gandurile, n-a creat-o din picioarele lui si totusi ii paralizeaza mersul, n-a creat-o din inima lui si totusi ii suge sangele." (Anonim)

"Numai femeile au insusirea de a vedea fara sa priveasca." (Anonim)

"Cand o femeie a gresit, trebuie intotdeauna sa incepi prin a-i cere iertare." (Anonim)

"Femeile sunt ca pasarile: acasa, vrabii, in afara, pauni, intre patru ochi, porumbite si dupa imprejurari, corbi care pot scoate ochii." (Max Weber)

"Nimic nu le supara mai mult pe fete decat faptul ca, dupa ce si-au oferit degetul mic, nu li se cere imediat toata mana." (Anonim)

3 comentarii :