Cum sa ridici publicul in picioare

The presentation secrets of Steve Jobs de Carmine Gallo este o carte pe care ar trebui sa o citeasca orice om de comunicare. De fapt, ca sa nu spuneti ca ma limitez doar la domeniul meu, am sa reformulez si am sa spun ca este o carte buna de rasfoit pentru oricine are de tinut discursuri in fata publicului.
Mergand pe ideea "a person can have the greatest idea in the world - completely different and novel - but if that person can't convince enough other people, it doesn't matter" (Gregory Berns), autorul isi invata lectorul incetul cu incetul cum sa construiasca o prezentare memorabila. Asa cum ati vazut si in titlu, metoda are la baza secretele lui Steve Jobs, despre care se stie deja ca a fost si va ramane un comunicator genial.
Sunt sigura ca va veti regasi in aceasta carte, mai ales in partile in care sunt descrise lucrurile pe care NU trebuie sa le faci in redactarea unei prezentari. Lasand orgoliile de speakeri la o parte, cati dintre noi nu folosim liniute in prezentari, bullets sau clasicele modele prestabilite cu titlu si subtitlu din PowerPoint? Cati dintre noi nu folosim un limbaj cat mai simandicos doar pentru a incerca sa uluim audienta cu inteligenta si pregatirea noastra? Rasfoind cartea aflam ca bullets-urile ucid prezentarea, ca folosind fraze lungi plictisim audienta, ca publicul reactioneaza mai mult la imagini si nu la cuvinte, ca trebuie sa raspundem la cateva intrebari vitale in construirea unei prezentari, ca trebuie sa incropim o poveste pentru a capta atentia, ca simplitatea se poarta in discursurile cele mai reusite. Si multe altele. Deci, recomand cu toata caldura The presentation secrets of Steve Jobs pentru aceia care nu isi propun doar sa vorbeasca in public din obligatia de a vorbi, ci pentru aceia care o fac cu pasiune si cu dorinta de a smulge ropote frenetice de aplauze.

2 comentarii :

  1. Eu recomand toate prezentarile facute de Jobs. :) Daca vrei iti pot imprumuta biografia lui ( aia autorizata, evident! ). Te vor uimit felul in care vorbea de parintii naturali si parintii adoptivi, ambitia lui, metodele lui extreme de a ajunge in varf s.a
    A fost un om ce mi-as fi dorit enorm ca noi sa nu-l pierdem..

    RăspundețiȘtergere
  2. super
    pt addicted : poti sa imi trimiti si mie biografia lui steve jobs ? sa stiu daca postez adresa de mail
    multumesc

    RăspundețiȘtergere