Ce-si doresc femeile?

Am fost aseara la o conferinta de vreo 2 ore pe tema "Ce-si doresc femeile?". Da, titlul suna foarte atractiv, mai ales ca este vorba de o dilema pe care o au barbatii ( si femeile, de ce sa fim ipocrite? ) de o gramada de timp. Probabil din acest motiv eram doar vreo 10 persoana ( in afara de cei 2 speakeri si de organizatori ) care aveam idee despre PR, comunicare, advertising etc. Pentru ca de fapt, in cadrul conferintei urma sa se discute despre brandurile care au trecere la femei, despre reclamele care le plac doamnelor si domnisoarelor etc.
Cu toate ca un speaker a intarziat si am inceput cu vreo 15 minute mai tarziu decat trebuia, organizarea a fost foarte buna. Cateva fete stateau la intrare cu lista cu membrii publicului, ni s-a servit ceai si prajiturele si atmosfera a fost in general destul de prietenoasa. In mod special m-a impresionat primul speaker, Alecsandra Roman (Strategic Planner, Graffiti BBDO) care a avut un discurs degajat, dar foarte interesant. Cu toate ca avea doar 23 de ani din cate am inteles eu, are o cariera solida si a avut ce sa ne impartaseasca. Eu apreciez mult oamenii ( si mai ales pe cei de comunicare ) care sunt in stare sa vorbeasca pe un anumit subiect fara un suport de voi in fata. Si am mai apreciat si faptul ca ne-a aratat unele reclame pe care nu le stiam. Spre exemplu, stiam de campania DOVE cu toate acele femei care nu arata tocmai 90-60-90, dar care se simt bine in pielea lor. Nu stiam in schimb de urmatoarele reclame, care m-au cam "lovit" si tocmai din acest motiv le-am retinut:

Am mai vorbit un pic si despre campaniile de la Pepsi Light si Redd's, dar acestea  va sunt mai cunoscute. Prima vorbeste despre cat de greu este sa fii femeie ( si chiar si multi barbati au recunoscut-o! ), iar despre cea de-a doua stim cu totii ca este Too Tasty for Men. Dar as vrea sa va uitati neaparat la reclamele DOVE, pentru ca, or exprima ele ceva ce stim cu totii, dar aceasta firma a fost prima care a spus cu voce tare toate frustrarile femeilor in ziua de azi si pericolul la care suntem toate expuse. Nu e de mirare ca multe fete nu isi iubesc corpul si sunt dezamagite de cum arata. Am mai spus-o si o voi mai spune: doamnelor, suntem frumoase asa cum suntem si daca nu ne placem noi insine, nimeni altcineva n-o va face! :)

9 comentarii :

  1. a doua reclama e geniala. talk to your kid before the beauty industry does. e o problema esentiala in ziua de azi, perceptiile astea despre frumusete. toti ar trebui sa ne simtim bine si sa fim multumiti de cum aratam, si sa fim sanatosi. iar femeile se confrunta mult mai grav cu problema pentru ca traim intr-o societate misogina.

    RăspundețiȘtergere
  2. sti, am reusit sa scap de complexe, ma simt mult mai bine in pielea mea. Daca o sa continuu sa ma gandesc ca nu arat bine, nu ma voi simti mai bine. Asa ca imi spun mereu ca sunt o superba si ma simt excelent:>

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce e de apreciat la Dove, e nu doar că a făcut campanie, ci și a acționat. Reclamele lor sunt pline de femei normale. La loțiuni sunt și femei durdulii (nu dizgrațios, au făcut totuși alegerea dintre puținele care au conformația și grăsimea bine proporționate), la săpun se vede că femeile din reclamă au probleme de ten.

    Din păcate, cu o floare nu se face primăvară.

    RăspundețiȘtergere
  4. pfff... ce efect are primul video...

    RăspundețiȘtergere
  5. Dreamyquirks, exact acest lucru incerc si eu sa-l promovez! :) si stiu ca nu sunt singura, stiu ca multe persoane sunt ca mine... ma bucur ca aceasta campanie Dove a vorbit in numele nostru, rezultatul a fost excelent!

    RăspundețiȘtergere
  6. Veverita: sunt mandra de tine! >:D< asa si trebuie! In fond, toate complexele tale tineau doar de psihic, pentru ca tu chiar esti superba!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate, Diana...am inteles ca au mai aparut campanii mai mici sau reclamele asemanatoare celor de la Dove, dar ar fi fost indicat ceva care sa produca un ecou puternic. Sunt foarte pesimista in ceea ce priveste detronarea photoshopului in elaborarea reclamelor...

    RăspundețiȘtergere
  8. Malli, pe mine m-au zbarlit ambele reclame :(

    RăspundețiȘtergere
  9. "Am mai spus-o si o voi mai spune: doamnelor, suntem frumoase asa cum suntem si daca nu ne placem noi insine, nimeni altcineva n-o va face! :)"
    De fapt, mult mai des se-ntâmplă ca altcineva s-o facă!

    RăspundețiȘtergere