E greu sa fii femeie

Postarea aceasta este pe principiul unei reclame la Pepsi light de acum cativa ani - "it's hard to be a woman, have something light". Asta pentru ca tot se apropie 8 martie si pot sa pun pariu ca femeile se pregatesc de ziua de maine inca de la Dragobete incoace.

Exista un banc pe care mi l-a spus iubitul meu recent si conform caruia ziua femeii ar trebui sa fie pe 29 februarie pentru ca odata la 4 ani e suficient. Daca ma intrebati pe mine si pe toate femeile din lume, veti primi unanimul raspuns ca, dimpotriva, ar trebui sa fie minim de inca vreo 2-3 ori pe an. Pentru ca este intr-adevar greu sa fii femeie, ceva mai greu decat sa fii barbat. Pentru ca noi ne impiedicam de toate detaliile si nimicurile peste care barbatii sar boiereste de la departare. Noi vedem tot felul de pietricele in viata de zi cu zi, pietricele pe care simtim nevoia sa le dam la o parte ca sa pasim elegant mai departe, in timp ce barbatii parca par orbi si la ditamai bolovanii. Traim in propria noastra lume in care este normal sa suferim ca sa fim frumoase, in care automat orice oglinda ne face sa aratam grase, in care ciocolata este o placere imensa, dar pe care o mancam cu siroaie de lacrimi pe obraji. Ne chinuim singure cu tot felul de fixatii legate de hainele prea mulate sau largi, ne inghesuim picioarele in pantofi minusculi cu toc imens, ne coloram ochii in toate culorile curcubeului si ne intoarcem podoaba capilara pe toate partile, in tot felul de coafuri complicate. Si, mai presus de toate, ne suparam daca iubitii nostri nu ne spun ca aratam bine!

E greu sa fii femeie pentru ca trebuie sa iei decizii. Nu spun ca barbatii nu fac asta, doar ca parca noi trebuie sa alegem intre prea multe, uneori in acelasi timp sau facand si alte lucruri. Daca ma leg putin de cursurile de Managementul Proiectelor sau cel de Resurse Umane care imi ruleaza precum o prezentare in Prezi in fata ochilor, pot spune ca deciziile sunt luate de manageri. Concluzionez deci ca in adancul oricarei femei artiste, profesoare, antreprenoare, maturatoare de strazi sau casnica salasluieste un manager. Asa ca domnilor, conducerea asteapta maine flori, bomboane si multa iubire! Si, mai presus de toate, aveti grija sa o faceti sa se simta speciala - doar ea decide de fiecare data si pentru voi ce sa purtati la birou, ce sa mancati si uneori si cum sa actionati.

La multi ani, doamnelor! :)



0 comentarii :

Trimiteți un comentariu