Retete pentru muffins colorate?

Mi s-a pus pata pe muffins-urile alea colorate pe care le vad in poze pe net, la televizor sau prin unele cofetarii. Si vreau si eu sa pun cateva pe masa de Craciun, ca sa imi dau invitatii pe spate. Problema este ca nu as vrea sa cumpar prajiturelele, as vrea sa le fac eu cu mami acasa ( profit cat mai mult de faptul ca este cu mine ). Aici ma mai impiedic de o dificultate: nu gasesc retete ca lumea pe internet. Da, as putea sa le traduc pe cele in engleza, dar unele ingrediente nu prea au echiavalent la noi. Si da, as putea sa caut mai bine sau chiar sa improvizez, dar mi-e oarecum lene. Daca aveti vreo idee despre cum as putea sa gatesc minuni ca cele din pozele de mai jos, help me :D. Daca nu, tot nu ma voi da batuta!




4 comentarii :

  1. Nu e prea greu fără rețetă.

    Adică... rețetă de aluat de brioșă e ușor de găsit. Plus că în fond se potrivește orice rețetă de pandișpan, de chec, chiar și blat de tort.

    Ornarea e problema.
    Dar găsești elemente decorative cam în orice magazin, de la fulgi de cacao și cocos, la tot felul de mărunțele. Pui frișcă sau cremă de unt http://chez.mazilique.ro/2011/11/buttercream-frosting-crema-de-unt-si-un.html și apoi arunci peste ornamentele.
    Bineînțeles, mai deosebite se găsesc greu, dar am văzut că au început să se comercializeze și la noi tot felul de ornamente de marțipan.

    Iar pentru culoare există coloranți alimentari. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Și uite și un aluat
    http://sufletpentruhrana.blogspot.com/2011/09/reteta-de-briose.html
    Numai ornamentul îți mai trebuie la acestea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și cu ciocolată
    http://sufletpentruhrana.blogspot.com/2011/08/briose-cu-ciocolata-si-cereale.html
    Nu îți lipsește decât foaia de marțipan pe care să o așezi pe deasupra. :P Și un animăluț de marțipan cumpărat de la cofetărie să îi iei capul să îl trântești peste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Choco, eu cred ca nu e chiar asa dificil, si mie imi plac foarte mult si sunt tentanta sa le incerc. Cred ca daca gasesti reteta pentru aluat..crema/glazura colorata tine de imaginatia ta si ce coloranti alimentari gasesti + alte ornamente pentru prajituri. Succes, pofta buna si Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere