Chocolate Follie fara ciocolata

Am sustinut mereu ideea ca trebuie sa ne acceptam asa cum suntem. Fara depresii, fara complexe majore, fara inadaptari sociale. Insa cand se poate retusa un pic printr-o cura sau niste sport, nu zic nu.
Cam asa se face ca acum cateva saptamani, dupa sedinta foto cu prietenul meu, ma uitam eu la poze. Si aveam una in care stateam in bratele lui, lipita de el. Ma uit la piciorul meu: tragedie! Celulita! Vizibila pana si in poza! 3 gropi ( cratere! ) pe copanelul meu! Citand din proful de radio al Habibei mele: "apa! sarurile!". In doua cuvinte: not good! Eu stiam deja ca iesirea din iarna se va solda cu 2 kg in plus asezate frumos pe fund si pe burtica. Stiam deja si ca am putina celulita si imi acceptasem soarta. Doar toate fetele au, nu? Insa acum am vazut negru in fata ochilor ( ma rog, am vazut pixelii din poza ) si m-am gandit sa iau masuri. Si cum sunt egoista si nu-mi place sa sufar singura, am luat-o si pe Habiba in lupta mea impotriva sunculitelor ( si nici nu mi-a fost prea greu pentru ca si ea miorlaia ca e pufoasa ).
Acum doua saptamani am inceput cura. Nimic drastic la prima vedere: fara mancare dupa ora 18 ( poate doar un mar, un iaurt ), fara bauturi acidulate ( mai ales pentru mine. Adica DA!, fara Cola ), fara dulciuri si mai ales fara ciocolata, fara prajeli, fara Mc, fara mancaruri prea grase. Doar salate, fructe, lactate, carnita gatita slab, cereale cu lapte, cateva felii de paine pe zi ( si alea dimineata sau la pranz ), sucuri naturale si ceaiuri, biscuti Belvita la desert.
Da, in prima saptamana a fost crunt. Mai ales pentru ca ciocolata trona in dulapul nostru mai ceva ca regina Angliei acasa la ea. Cred ca avem pe putin 8 ciocolate, plus un ou de ciocolata, prajiturele si alte minuni. Habiba dadea ture pe la dulap, miorlaia un pic in fata lui, ii venea sa se dea cu capul de el, dar sfarsea prin a se intoarce in camera pentru un pahar cu apa. Eu...si mai crunt! Sufeream intr-un mod barbar! Cum sa ma uit seara la "Desperate Housewives" fara sa mananc ceva?! Cel mult molfaiam un iaurtel cu fructe pe care il terminam din cateva lingurite. Si nici prietenul meu nu ma ajuta prea mult. Cunoscand obsesiile mele, m-a rugat intr-o zi sa ii deschid o sticla de Pepsi. Pe moment nu m-am prins, dar exact cand am auzit "Fas!"-ul ala, simteam cum mi se frange inima...Plus Mc'ul pe langa care trec periodic pe la Piata Romana ma chinuie enorm! Da, durere si suferinta...
Am hotarat acum o saptamana sa mai iau o masura impotriva celulitei: crema! Da, stiu, multe sunt niste porcarii, dar mi-am zis sa incerc. Si pentru ca trebuia sa-mi pedepsesc prietenul pentru nervii pe care mi i-a facut, l-am pus pe el sa imi faca masaj anticelulitic. Stateam eu frumos pe burta si asteptam ca Habiba sa vina sa-l invete cum se face. Am simtit-o pe propriul meu fund si pe copanele mele cum placerea pe care o asteptam s-a transformat intr-un chin cumplit! Nu as fi crezut niciodata ca masajul anticelulitic poate durea ca dracu'!
Acum, dupa doua saptamani, o ducem amandoua ceva mai bine. Habiba nu mai plange dupa ciocolata si mie nu-mi mai fierbe sangele cand aud de Pepsi/Cola. Vrem sa incepem sa facem si abdomene, ca sa ni se definitiveze mai bine burticile. Si de-abia asteptam sa ne etalam noile siluete peste 2-3 saptamani acasa, la mare :D.

22 de comentarii :

  1. Nu mai mânca mere seara. Și nici alte fructe. Nu se face așa ceva, să dai seara organismului glucide, când tocmai nu are nevoie. Că tocmai glucidele alea din fructe s-ar putea să fie sintetizate în grăsimi și să se așeze pe coapse și fund. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Aiaiai, eu m-am chinuit sa tin o cura de slabire inainte de banchet dar ce crezi, am reusit???
    De 1 Iunie am gasit in bucatarie, tronand pe masa, 2 cutii cu trufe de ciocolata si portocale si vreo 3 ciocolate.

    Si asa s-a dus tentativa mea :))...
    Spor la cura, iti tin pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  3. pff.. eu am renuntat la acidulat de vreo 2 ani si acum, cand aud de ceva cu acid, fac mutre. nu`mi mai place.
    dar ciocolata... ciocolata:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Diana: hmmm, e bine de stiut :-? atunci ce pot manca? Un iaurt e ok?

    RăspundețiȘtergere
  5. Malli: stai linistita, nici eu nu puteam sa tin cura de slabire cand stateam cu ai mei :)) parca era o conventie a lor sa imi strice mie toate planurile. Apareau intamplator dulciuri si mancaruri care imi placeau si cu greu am reusit sa tin o saptamana de dieta cand eram acasa. In anii trecuti cand slabeam era din cauza stresului sau a supararii :D. Anul trecut cu bacul si admiterea am ajuns de la 52 de kg ( din aprilie, asa ) la 48 in iulie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Rainychocoffee: eu nu reusesc sa renunt de tot la acid din cauza Pepsi-ului si a Colei :(. De ciocolata am reusit sa ma las...am mancat foarte putina si se gasea in cerealele Fitness, in biscuitii Belvita :D.

    RăspundețiȘtergere
  7. succes :) te inteleg in privinta acidului ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu m-am apucat de cateva zile de o asa-zisa cura. Cu sucurile acidulate nu-i bai, niciodata nu mi-au placut...dar dupa ciocolata si inghetata ma topesc . Poate stresul cu bacul si admiterea de la anu' ma ajuta sa slabesc putin, macar sa iasa ceva bun din asta:D.

    RăspundețiȘtergere
  9. Choco vrea o înghețată de ciocolată cu cireșe caramelizate? :D Sau poate una de vanilie și fructe de pădure întregi :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Legume all the way. Atâta vreme cât nu e cartof, nu e limită. Poți să mănânci niște roșii crude sau niște castraveți, să ronțăi niște morcovi.

    Și eu am fost mirată când am auzit asta că nu trebuie să mănânci fructe fără limită, ci mai puține și mai ales dimineața.

    RăspundețiȘtergere
  11. Raluca: eu cred ca nici nu are rost sa iti faci griji in privinta siluetei, cel putin in perioada asta! :-j Daca bauturile acidulate nu-ti plac, restul vine de la sine: nu o sa mananci prea mult pt ca bacul si admiterea o sa te termine nervos ( chiar daca bacul nu e mare lucru ), si atunci cand iti va fi foame, vei manca ceva usor, pentru ca e prea cald pentru fripturi & stuff :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Creve: nu, nu, nu-mi faci pofta deloc! :D Cel mai mult imi place inghetata italiana de fructe - kiwi, melone, fragola. Dar de la un timp incoace ma dau in vant dupa felia de pepene de la Nestle, care este foarte racoritoare, absolut delicioasa si are si putine calorii :D.

    RăspundețiȘtergere
  13. Diana: mersi mult pentru sfaturi! :* Cu cartofii oricum o rarisem: ma gandeam zilele astea sa mananc unii fierti, mi-e cam pofta :">. Rosii, castraveti si ardei bag la greu, sunt practic hrana mea de baza. Si cat despre fructe, o sa le mananc dimineata de-acum incolo :D

    RăspundețiȘtergere
  14. mie imi lasa gura apa numai cand intru pe blogul tau :)) adica aproape zilnic ;;) ti pup ti pup

    RăspundețiȘtergere
  15. cate kg ai? 50 cu haine ude :D esti slaba maaiii dana :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie nu-mi mai lasa gura apa :D m-am obisnuit. Oricum sunt foarte mandra de mine ca am rarit-o mult cu ciocolata!

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, ai dreptate, am vreo 51-52. Si as vrea sa ajung undeva la 48-49. Dar in cazul meu greutatea nu e tocmai relevanta. Pentru ca am oasele usoare si destula burtica :( e mai mult vorba de aspect decat de kg :-<

    RăspundețiȘtergere
  18. P.S: Totusi, cine sunt ultimii 2 anonimi? :D Nume, something...?

    RăspundețiȘtergere
  19. Dar o vizită pe la chocofest? :)))) Jeleuriele alea de fructe (yam-yam) :)))
    Anonimii se pare că te adoră :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. Hm, cam dur regimul pentru o fata cu o silueta impecabila ca a ta. Oricum, multa bafta in atingerea kilogramelor propuse...Cum te stiu ambitioasa si perseverenta, nu va fi prea greu. :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Pff, si eu care credeam ca nu mai gasesc sticla mea de Cola in frigider. :)) Sau dozele de bere. :))

    RăspundețiȘtergere
  22. ahh...ciocolata bat-o vina:))...

    RăspundețiȘtergere