De ce va puneti terasa sub tigarile mele?

Am observat ca de fiecare data cand incep un articol simt nevoia sa fac o introducere. De data asta, am sa spun idee principala "fara anestezie" si fara invartit in jurul cozii: m-am saturat de vecina de deasupra care arunca tot ce ii vine pe geam!
Da, ai spune ca traieste in Bucuresti de zeci de ani, ca ar trebui sa stie mult mai multe si ca ea ar trebui ii faca educatie unei fete din "provincie", asa cum sunt eu. In bunul meu simt dobandit in Constanta, am tacut cateva luni bune la vederea mucurile de tigara si a firimiturilor de paine cu care hranea porumbeii. Ironic este faptul ca in primele zile in care ne-am mutat in capitala, eu si Habiba puneam putina paine uscata pe pervaz pentru pasari. Intr-o seara ne-am trezit la usa cu presedintele scarii si inca vreo 2-3 vecini foarte intrigati care au venit sa ne atentioneze la modul cel mai serios ca nu este bine ce facem, intrucat porumbeii fac multa mizerie. Paradoxal, locatarii din blocul nostru au avut grija sa ne spuna noua, nou-venitelor, regulile pe care unii dintre ei nu le stiu si ce sa mai vorbim de pus in aplicare...
Dar de cucoana de deasupra chiar m-am saturat. E ca si cum nu ar avea cos de gunoi in casa, intrucat am gasit pe pervaz tigari, capace de la sticle de ulei, pungi de chipsuri, oase, pana si pungi si carpe. Am incercat toate metodele posibile (legale si politicoase) cu dansa, de la batut obrazul in mod finut pana la rugat presedintele de scara sa ii transmita din partea noastra sa nu mai fie vita incaltata de Bucuresti si sa isi achizitioneze un cos de gunoi in casa. Evident, Habiba este cea care a procedat fair-play, daca era dupa mine as fi platit-o pe tipa care sta deasupra vecinei ce ne enerveaza pe noi numai ca sa ma lase timp de cateva zile sa arunc gunoiul pe fereastra, exact pe pervazul si in florile stimabilei cu pricina.
Citind astazi un curs despre presa scrisa si genurile de umor din discursul jurnalistic, Habiba pufneste usor in ras si imi citeste cateva randuri foarte elocvente pentru situatia noastra:

-De ce aruncati scrumul pe terasa mea?
-De ce va puneti terasa sub tigarile mele?

Ne gandeam noi ca in eventualitatea in care am avea o discutie cu vecina de deasupra si ea ar avea putina minte, cam asa s-ar desfasura dialogul. In cazul in care as primi un raspuns de genul, nu as ezita sub nici o forma sa imi pun cosul de gunoi peste tigarile doamnei, conform planului meu despre care sunt absolut convinsa ca ar da rezultate. Pentru ca intr-o asemenea flora si fauna bucuresteana, nu te poti face inteles daca nu vorbesti pe limba animalei de la etajul 7.

3 comentarii :

  1. La unele persoane, nesimtirea este prea mare ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am constatat multe defecte ale bucurestenilor. Unul ar fi ca in asteptarea troleibuzelor blocheaza trotuarul si nu se dau la o parte nici de-ar fi sa treci cu buldozerul peste ei! A...si mai am o problema cu taximetristii din Bucuresti, pentru ca sunt atat de disperati sa faca bani, incat sunt in stare sa te calce pe trecerea de pietoni.

    RăspundețiȘtergere