Constanteanca la strand

Da, stiu ca suna paradoxal si chiar usor stupid, dar trebuia sa ma adaptez la mediu. Este mijlocul verii si eu am fost doar de vreo 2 ori la plaja, si atunci pe o vreme racoroasa sau chiar cu tente de furtuna. Asa ca iata-ma impreuna cu Habiba la strandul de la Crangasi. Si ati ghicit, a fost prima oara cand noi am mers la strand, sau altfel spus, cand am platit pentru apa si soare.
Am mers ieri doar pentru cateva ore si ne-a placut. Soare mult, apa curatica, oameni cat de cat ok...normal ca ne-am intors si azi! Doar ca lucrurile nu au mai stat asa cum le vedeam eu ieri. In primul rand, am sperat ca oamenii nu isi vor mai face nevoile in apa, avand in vedere ca ne aflam intr-o piscina publica, unde se vede imediat "infractorul". Insa am ramas cu gura cascata cand o mama si-a scos copilul de vreo 10 ani din apa, i-a dat pantalonii jos si l-a trimis langa piscina ( chiar in coltul ei, langa un fel de scurgere micuta ) ca sa isi faca...treaba. As bate parintii astia... Plus adultii care se zbenguiau ca niste caprioare prin preajma mea. Ca sa fiu mai exacta, barbati in toata regula care sareau ca bombele in bazinul pentru copii ( da, v-ati prins, pe acolo ma balaceam eu :">). Daca vor sa isi demonstreze aptitudinile, de ce n-o fac alaturi de alte persoane apropiate varstei lor, in bazinul cu o adancime de 2-3 metri si prefera sa sara cot la cot cu copiii care aveau colace? Cred ca n-am sa inteleg niciodata asta...
Ma gandeam ca un strand e cu mult diferit fata de Marea Neagra, si asta lasand la o parte ceea ce deja e evident. Ma gandeam ca oamenii se comporta altfel, dar nu. Dimpotriva. Si am facut si greseala de a crede ca soarele nu ma poate prinde extrem de mult. Niciodata nu am fost la plaja in intervalul 12-15. NICIODATA! Pentru ca am crescut la Constanta si stiu cat de rau poate fi soarele in timpul acelor ore. Astazi parca am uitat de aceasta regula. Insetata dupa bronz si mergand pe "daca altii fac asta de anii de zile, de ce sa nu pot s-o fac si eu macar o data?", am ajuns la strand pe la 10 si am plecat de acolo pe la 15 si ceva. Da, stiu, mare greseala. Nu m-am inrosit niciodata in viata mea asa de tare ca acum: pe picioare, pe piept si mai ales pe fata! Cum stiu ca majoritatea cititorilor mei nu sunt neaparat din Constanta, ma simt datoare sa va spun sa nu faceti prostia pe care am facut-o eu azi! Nu mergeti la plaja in timpul pranzului! In caz contrar, veti scrie pe blog cu masca pe iaurt pe fata si va veti ruga sa nu va cojiti prea tare pe spate in zilele ce urmeaza.

P.S: m-am hotarat sa invat sa inot. Aplauze si incurajari, va rog. O sa am nevoie :-s.

16 comentarii :

  1. pai, spor la invatat....stiu ca e destulde greu, ca si eu inca ma chinui ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii din Crangasi sunt mai "deosebiti" ca sa zic asa..spun din proprie experienta pentru ca acolo stau :P
    Cat despre inot, go for it. Nici nu e foarte greu, cel putin la mine nu a fost :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper ca-mi auzi de la departare aplauzele. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasa ca nici la Mare nu e grozav, asta daca ne gandim la Mihai Bendeac care declara ca a inotat intr-o zi si s-a trezit cu 2 'rahati' (ca sa nu zic ala cu "C") plutind pe langa el, de a zis bietu om, ca nu se mai duce in viata lui sa inoate in Marea noastra :))

    Educatia asta domne, deh..

    Am vorbit despre asta cu o fata de la tine din oras si mi-a zis ca:

    1. Nu prea ai pe unde sa te ascunzi la plaja sa faci treaba mica sau mare
    2. Daca te duci la o toaleta publica, pute-n draci (mirosul de acolo) :)))

    Acum eu ma gandeam si la faptul: Nu te poti abtine macar pana undeva unde ai putea face ?

    Tu ce zici Dana ? What's the solution ? :)) Ca doar ai trait destul pe acolo si banuiesc ca stii ce sa faci in astfel de momente, ceva civilizat zic, macar cat de cat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Până nu băgăm mâna în foc să vedem că totuși frige... nu ne putem abține. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Adi-Elena, multumesc! :* mult spor si tie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Madalina, dar nu ma refeream neaparat la oamenii din Crangasi. La strandul ala vin oameni din tot orasul ( eu, spre exemplu, am venit tocmai din Militari ) si chiar si de prin tara :d.

    RăspundețiȘtergere
  8. Addicted, normal ca le aud si le apreciez enorm! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  9. Lusio, ca sa fiu sincera, eu tocmai cam la asta ma refeream. Oamenii se poarta mizerabil cand vin la mare, speram ca la strand sa fie ceva mai civilizati. Se pare ca nu e asa. Cat despre treaba cu nevoile facute in Marea Neagra...da, cunosc. Eu nu prea intru in apa si nu prea iau contact cu asa ceva, desi stiu situatia. Si la toaletele publice evit sa ma duc, prefer sa ma tin bine pana acasa :D. Dar totusi, daca as fi turtist, ori as urca in camera de hotel, ori as incerca sa merg la o toaleta publica, indiferent cat de urat ar arata. Mai bine asa decat sa fie marea wc-ul tuturor taranilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana: vedeam ca arde, stiam ca arde, si tot nesabuita am fost! :((

    RăspundețiȘtergere
  11. Diana: vedeam ca arde, stiam ca arde, si tot nesabuita am fost! :((

    RăspundețiȘtergere
  12. De-ar gandi mai multi ca tine, ar fi ceva :D

    RăspundețiȘtergere
  13. La cat te stiu eu pe tine de ambitioasa si perseverenta, sigur o sa reusesti sa inveti repede sa inoti. Iti trebuie doar putin curaj...

    RăspundețiȘtergere
  14. Lusio, din pacate nu e asa. Poate va fi cu timpul...
    Nice, sunt eu ambitioasa, dar momentan astept sa imi treaca roseata ca sa pot sa ma duc din nou la strand si sa ma balacesc :">.

    RăspundețiȘtergere
  15. :) Eu n-am ajuns inca la strand. Stiu ca unora le lipsesc cei 7 ani de-acasa . Asa e oriunde in Romania, din pacate. In fine, s-or reeduca ei, sper.
    Sa faci plaja la acea ora, da e o mare greseala, dar in cateva zile se repara. :)Spor la lectiile de inot!

    RăspundețiȘtergere
  16. Da.. intervalul 12-15 e groaznic, am facut prostia sa ma duc si eu o data anul trecut, mergand pe aceeasi idee ca si tine.. "daca altii pot de atatia ani.. pot si eu o data". M`am spalat cu iaurt. Muream de durere. Cat despre facutul nevoilor in bazine.. :-j..


    Spor la invatat si incurajari!! :*:*

    RăspundețiȘtergere