Daca berea si carnatii ar fi fost copii...

Noi, femeile, nu ii intelegem pe barbati, deci nu vad motivul pentru care le trantim de fiecare data in fata cateva lacrimi, suspine si pretentii. La fel cum noua ni se par stupide obiceiurile, gandurile sau gesturile lor, la fel si ei ne privesc pe noi de multe ori cu spranceana ridicata. Deeeci?
Azi e Ziua Barbatului si cred ca merita si ai nostrii iubiti o zi a lor, chiar daca este produsul marketingului si a publicitatii. Nu sunt de acord cu femeile care considera ca 8 martie merita exclusivitate; daca noi vrem o zi pe an in care sa ne simtim iubite, protejate, apreciate, de ce sa nu aiba si partenerii nostrii o asemenea ocazie? Pentru ca ei nu isi petrec ziua lor speciala probandu-se in fata oglinzii, mancand bomboane de ciocolata si zambind frumos de fiecare data cand primesc flori? Asta este o alta treaba care tine exact de ce scriam mai sus: ne citim unii pe altii ca pe niste carti inchise, vorba unui amic. Si nu inteleg cum naiba ne iese asa, cand ne cunoastem de mii de ani! Nu stiu nici cum avem curaj sa deschidem gura sa ne criticam reciproc apucaturile vechi de cand lumea, cand nu putem sa traim separat. Stiti cum e: razboiul dintre sexe nu se va termina niciodata, se fraternizeaza prea mult cu inamicul!
Ideea este urmatoarea: daca barbatii ar fi fost femei, s-ar fi gudurat pe langa cadourile de la copii si de la iubiti exact cum facem noi de 8 martie. Daca noi am fi fost barbati, nu ne-am fi dorit nimic altceva cu ocazia zilei de 5 mai in afara de mici, muulta bere si eventual un meci de fotbal. Pentru ca seara ne-am fi intors inapoi in bratele sotiilor si am fi dormit impreuna burtica in burtica.
Cu alte cuvinte, la multi ani, dragilor, bucurati-va de ziua voastra pentru ca este singura in care noi, femeile, incercam sa fim cat de cat intelegatoare!


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu