Sfanta/Floarea Dana?!

Pana acum n-am avut nici o frustrare, dar a cam inceput sa ma oftice faptul ca n-am si eu nume de sfanta sau de floare. Pe de o parte e bine, nu trebuie sa dau de baut de 2 ori :)). In plus, sunt foarte mandra de numele meu, mai ales de forma lui mai scurta - Dana. Chiar cred ca ma caracterizeaza, mi se pare ca suna feminin si puternic. Si mai cred ca "Sfanta" nu sta bine langa Daniela/Dana, nu s-ar potrivi sub nici o forma caracterului meu.
Mi-ar fi placut sa am nume de floare, daca stau sa ma gandesc mai bine, desi nu stiu daca ar fi existat acea potrivire. Mi-ar fi placut sa imi spuna prietenii "La multi ani!" de mai multe ori pe an, desi nu as fi vrut un al doilea nume. Pana una alta, le urez un calduros "la multi ani!" tuturor persoanelor cu nume de flori, dar in special bloggerilor si bloggeritelor mele! Ziua deja a cam trecut, dar stiu eu de ce fac urari de-abia acum: pentru ca diseara sunt toate petrecerile, este? :>

17 comentarii :

  1. Habar nu aveam ca te cheama Dana.
    Mie imi suna frumos, pe a 3a fata a mea o sa o
    cheme asa :))...

    RăspundețiȘtergere
  2. Era o adevarata onoare daca vroiai sa ii pui numele meu primeia, dar ma multumesc si cu a treia :)) asta inseamna ca nu ti-e frica de nastere si ca esti de 3 ori mai curajoasa decat mine :">

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasă că pe mine mă sună câte unul de Crăciun și îmi spune la mulți ani și eu răspund șocat: ”pentru ce?” sau ”nu-i ziua mea” :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Dana banana:) E un nume frumos! Fii mandra!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai sunt! :)) am auzit de mai multe ori varianta cu Dana Banana, desi mai merge si cu Ana & stuff. In schimb, mi-a fost de multe ori cantata melodia asta: http://www.youtube.com/watch?v=m1ubj-PFl2w . Nu cred ca o sa scap vreodata de ea :)) e draguta, ce e drept..

    RăspundețiȘtergere
  6. eu stiam ca pe 17 dec este Sfantul Prooroc Daniel.. asa ca, acum ai motiv sa dai de baut. stiu ca tata sarbatoreste mereu. Sper ca nu ti`am stricat combinatiile :))

    RăspundețiȘtergere
  7. pe mine ma cheama si ana si maria. da` la ce bafta am eu la cadouri si paranghelii...ma cheama degeaba. putea la fel de bine sa ma cheme si stela, tot aia era.
    anyways, dana e un nume frumos, sa stii. :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim mult, dear. :) Foarte dragut din partea ta ca te-ai gandit la toate floricele din blogosfera... A, si inca ceva, ador numele tau si cred ca ti se potriveste. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Aceeasi "problema" ma mai bantuie si pe mine cateodata, "eu de ce sa nu sarbatoresc de doua ori?!" :)) mai ales ca toti ai mei de acasa au nume de sfant.
    La Sf Prooroc Daniel s-o pune si Loredana? :-? :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Rainychocoffee: Auzisem si eu de acest Daniel, dar c'mooon! Nu e ca Sf. Andrei sau ca Sf. Constantin si Elena.. Asa ca nu dau de baut :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Ana, chiar...credeam ca dai niste party-uri nebune daca ai 2 nume de sfant, plus ziua ta de nastere :)) Totusi, daca te chema Stela, ai fi avut uneori aceeasi frustrare pe care o am eu cand sunt zile precum Floriile :-L

    RăspundețiȘtergere
  12. Nice: nu puteam sa nu ma gandesc la bloggerii si bloggeritele mele :* Ma bucur ca iti place numele meu :"> Sincera sa fiu, si eu cred ca ma prinde bine...m-am tot gandit si nu stiu cu ce alt nume m-as vedea :-?

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca tii neaparat sa ai frustrari, cred ca te-ai putea orienta mai degraba catre 'faptul' ca nu stii sa inoti :-) . "Dana", "Daniela" sunt nume foarte frumoase si cred ca semnificatiile acestor nume sunt chiar mai importante decât un nume de floare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragos, partea cu frustrarea era o gluma... mai degraba pot spune ca ma oftic din cauza ca nu petrec de 2 ori pe an.
    Cat despre inotat, ar fi mai mult o necesitate. Sincera sa fiu, imi este si foarte frica...as premia persoana care mi-ar indeparta teama asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Loryloo: nu stiu ce sa spun :-? Nu cred :-s nu prea sunt in tema cu Sfintii :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai mei s-au gandit la Mihai pt mine, dar mai bine ca nu s-a pus pana la urma, caci eu nu cred in zilele de sfinti, pt oamenii de rand.. si zic cam rar "la multi ani" cand sunt zile de sfinti. Dar de alea cu data de nastere, tin cont mult mai des si urez des.

    RăspundețiȘtergere
  17. Alții au o zi de naștere și 4 onomastice. Eu zic că e bine... dă-ți tu alt nume să îl știe lumea și sărbătorește. :D
    Ce contează? :D

    RăspundețiȘtergere