Frumosul unora, uratul altora

Am iesit la o sedinta foto zilele trecute in Constanta, de data asta cu un fotograf profesionist, Alex Carbune. Imi era dor sa fac poze in orasul meu natal, aproape ca uitasem de colturile sale, de fiecare straduta...asa ca mi-a facut placere sa ma intorc la ce faceam acum un an in timpul liber.
Dupa cum am mai spus de multe ori, am ceva pentru ruine, pentru locurile aflate in paragina. Norocul meu ca fotograful a fost pe aceeasi unda cu mine, asa ca m-a dus in 2 depozite vechi. Intr-unul din ele am dat peste doi tiganusi. Cred ca au fost atrasi de aparatul mare al lui Alex, de trepied, de umbrele si nu in ultimul rand de mine. De ce asa? Simplu! Pentru ca probabil am fost prima nebuna pe care au vazut-o purtand o rochie eleganta si tocuri intr-un loc ca ala. Nu, nu ne-au bulversat si nu ne-au deranjat sedinta foto in nici un fel. S-au apropiat timizi, au privit curiosi. Cand am dat sa plecam, unul dintre ei ma intreaba:
-Auzi doamna, da' de ce faceti poze aici? Ca e urat.
Stiam ca e urat...dar nu stiam ce sa-i raspund, asa ca i-am zambit.
-Auzi doamna, da' esti model?
Din nou, nu stiam ce sa-i raspund. Nu eram un model international sau mai stiu eu cine, eram doar un simplu model pentru Alex. Cu toate astea, ii raspund:
-Cam da, sunt model.
-Pai de ce faci poze aicea? Auzi tanti, da' de ce nu mergi in palate? Ca acolo e frumos tare. Aicea e gunoaie multe si e urat.
Am zambit din nou. Avea toata dreptatea din lume. Insa imi era greu sa-i explic unui copil care nu are nici macar un acoperis deasupra capului de ce unora dintre noi ne place mizeria in care traiesc altii. Sunt sigura ca daca as fi fost in locul lui as fi gandit la fel...
Mi-am adus aminte atunci de anul trecut, cand Habiba a vrut sa pozeze niste tiganusi de pe Tomis, care dadeau mancare la porumbei. Prietena mea isi facuse planul de bataie inca de acasa: avea sa ii momeasca pe copii cu niste biscuiti, apoi i-ar fi rugat sa o lase sa le faca poze. Si i-a iesit. I-a bagat pe puradei intr-un shooting de toata minunea. Acum ma intreb eu: ce o fi fost in mintea trecatorilor? De ce dracu' o fata frumoasa ar poza niste tigani nespalati? Dar ma mai intreb...ce or fi crezand copiii? De ce oare ne-a dat tanti asta biscuiti? De ce ne face poze? De ce nu pozeaza modele si ne pozeaza pe noi?
Sursa:  http://www.telecom.ro/dumbraveni/Poze/


11 comentarii :

  1. N-o să putem să înțelegem niciodată ce au trăit alții și nu o să vedem prin ochii lor...

    PS: Tot lipsește poza cu Spring din dreapta. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, sa stii ca si pe mine ma roade lipsa pozei de primavara din dreapta :(. O sa rezolv problema saptamanile astea, imediat cum am pozele de la Alex :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. O să vedem și noi rezultatul sedinței foto? Referitor la întrebările țigănușilor, uneori întrebările simple au răspunsuri complicate, plus că e greu să motivezi uneori de ce îți place ceva. Uneori îți place și atât :)

    RăspundețiȘtergere
  4. e greu nu numai sa intelegem cum traiesc alti oameni, e la fel de greu si sa-i intelegem.

    RăspundețiȘtergere
  5. Creve: nu stiu, o sa ma mai gandesc...pana acum ceva timp am postat destule poze cu mine. Doar ca unii au impresia ca e showing off si comenteaza aiurea. Dar poate voi publica macar cateva...oricum, pe Facebook vor aparea sigur!
    Cat despre intrebarile tiganisurilor...ai dreptate :). Sunt multe lucruri care ne plac sau care ne scarbesc, fara sa stim sa explicam de ce. Faptul ca unora le plac ruinele in timp ce altii le detesta, asta tine de viziunea fiecaruia, de conceptii, de mediu, de situatia financiara...

    RăspundețiȘtergere
  6. Veve: eu cred ca in cazul asta a fost destul de evident...e normal ca niste tiganusi lipsiti de orice conditii sa aspire catre frumusete si bunastare. De-asta se intreaba de ce anume cei care au parte de aproape tot ce isi doresc vin tocmai in mizeria lor...

    RăspundețiȘtergere
  7. Drăguţă amintire:)! (asta va rămâne, şi da acum îţi dă de gândit, când vei descifra enigma, se va degrada)

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa recunosc faptul ca si mie mi-a trebuit ceva timp sa inteleg. Esti crescut cu un anumit set de valori si ai impresia ca numai el e 'ala bun'. Ce-i drept, si pe mine ma minuneaza locatiile alese de tine dar, vorba unei bune prietene de familie, 'fiecare cu normalul lui'.
    E un canal TV de moda si din când in când se intra in dedesubturile sedintelor foto. Recunosc: de multe ori nu pricep cum le vin asemenea idei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aceeasi trecatori care daca faci Jogging ei cred ca doar alergi de nebun SAU te grabesti undeva :))

    Deh, nu suntem chiar in SUA gen..

    RăspundețiȘtergere
  10. Gata, văd că ai adăugat și primăvara. :P
    Deși aș fi recomandat Grădina Japoneză din Herăstrău și să fii înconjurată de florile copacilor. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. vai de viata mea ce mici erati...kiki..si ovidiu=)))

    RăspundețiȘtergere