Asa se face ca weekendul acesta
prelungit am calcat timpul pe coada si am sfidat toate proiectele la care
lucrez momentan si am avut parte de o mica escapada in Sibiu alaturi de iubitul
meu. Ne-am invartit ore in sir prin Piata Mare si prin Piata Mica, fara nici o
presiune sau vreo graba, am luat la rand cafenelele si restaurantele din
centru, am urcat de doua ori in Turnul Sfatului pana ne-au iesit limbile de un
cot, am masurat lung din priviri toate tablourile din Bruckental, am intrat in fiecare biserica mare din oras (si credeti-ma, sunt destule!), ne-am rasfatat cu toate bunatatile posibile
si nu am ratat nici o casuta din targul de Craciun. Pe scurt, am luat o gura
maaare de aer proaspat, care mai bine de atat nici ca putea sa intre.
Despre Sibiu (si zonele din
imprejurime precum Rasinari si Paltinis) am foarte multe impresii, legate de
oameni, de constructii, de mancare, de obiceiuri, de religia predominanta, de
obiceiuri si asa mai departe. Nu cred ca are vreun rost sa le bifez aici cu
liniuta pe toate pentru ca in cazul unui oras precum Sibiu fiecare are o parere
personala. Pot doar sa va spun ca pentru mine care vin din partea opusa a tarii,
Sibiu pare un oras total desprins de Romania din atatea puncte de vedere.
Probabil din acest motiv si din multe altele am sa ma reintorc acolo candva,
intotdeauna cu placere si cu o pofta imensa de relaxare si visare. Pentru ca
Sibiu este, in opinia mea, unul dintre putinele orase in care poti pasi alene
pe strazi, fara sa simti cum greutatile zilnice te apasa pe umeri si te
cocoseaza, fara sa simti priviri taioase din fata si din spate si fara sa
simti, macar pentru putin timp, ca esti conectat la o lume care trece pe langa
tine cu 100 de kilometri pe ora. In Sibiu timpul parca se opreste in loc doar
ca sa iti permita sa savurezi clipa. Si sufletelul meu apreciaza atat de mult o
delicatesa atat de rara si de gustoasa...!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu