Antesesiune

Antepresesiune, ma rog. E ceva inaintea puhoiului de examene care urmeaza sa inceapa peste cateva zile...
Am realizat eu ca in SNSPA, studentii isi fac mai putin probleme despre sesiunea in sine. Pentru ca daca se nimereste sa ai o pasa proasta si sa pici in restanta, pui mana si inveti atunci si ai rezolvat problema! Nu e cine stie ce examen decisiv de admitere sau de bac, asa ca nu e o tragedie. Mai degraba este mai grea presesiunea decat sesiunea in sine! Adica, daca reusesti sa predai cele N proiecte si referate inainte de examene ca sa reusesti sa intri in ele, esti bun tare! Si sa vedeti voi ce se chinuie studentu' de la SNSPA pe la biblioteca, pe acasa cu invatatu' si incearca innebunit sa ajunga pe la ultimele cursuri, poate poate mai ingrasa porcul in ajun :lol:.
Da, am inceput si eu prima STRESIUNE din viata mea. Sfaturi si pareri?:)

9 comentarii :

  1. Dar mai anunţă şi tu lumea când te muţi! Gata, făcuşi modificarea la blogroll.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu dormi. :lol: N-ai să ai timp să înveți dacă dormi. :lol:

    La mine anul ăsta s-a contopit sesiunea cu presesiunea... pfff...

    Fii calmă, lucrurile nu sunt atât de grave cât par. Doar nu te-ai obișnuit încă bine cu ritmul facultății.
    Și interesează-te de la cei de ani mai mari de subiecte favorite.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Sunt la fel de debusolata ca si tine. Totusi, incerc sa imi pastrez calmul si sa iau fiecare examen pas cu pas, sa invat cat de mult pot la fiecare si abia apoi sa imi fac griji pentru urmatorul. Asta pentru ca presimt ca as lua-o razna daca mi-as face griji pentru toate cele 12 in acelasi timp.

    Ce pot sa iti spun? Succes si sper sa nu ai nicio restanta. Iar daca ai, capul sus, ca nu se intampla nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-aduc si eu aminte de cele 7 materii cu cele 7 proiecte si cu cele 7 examene. Ca la maraton!!! Incearca sa nu-ti petreci timpul stresandu-te, oricum examenele le vei luam. :)
    Spor si bafta! Trec si astea .. :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Dinparti: ma misc repede, ce pot spune :) mi'era prea dor sa scriu, sa va citesc, asa ca rezolvat si blogroll'ul imediat :">

    DianaEmma: nu pot sa nu dorm :-s nu dau randament deloc daca nu dorm macar 5 ore pe noapte :">

    RăspundețiȘtergere
  6. Și eu am zis asta cu somnul când îmi povestea o asistentă că o să ne bucurăm ca de aur de 2-3 ore de somn pe noapte. :lol:

    Dar în anul 3 i-am dat dreptate. Și nu în sesiune, ci în timpul semestrului, cu tona de teme. ;))

    Acuma nu am decât probleme cu învățat la 2-3 examene o dată că sunt puse în zile imediat următoare sau în aceeași zi... viață de student. :lol:

    RăspundețiȘtergere
  7. DianaEmma: cand ma uit si eu din cate carti am de citit, ma apuca groaza :| nici n-am inceput bine si de-abia astept sa termin! de luat oricum le iau pe toate :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Sfatul meu e să nu te obosești. Când simți că nu mai au loc informațiile mai bine trage un pui de somn. Nu îți va fi mai bine să faci nopți albe și la examen sau parțial o să fi groghi de obosită :)) Eu în 5 ani de facultate, 10 sesiuni normale și alte 10 sesiuni de restanțe( :D )nu am pierdut nicio noapte cu învățatul și am terminat facultatea fără probleme :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Creve: da, si eu am observat ca nu sunt genul care sa piarda noptile si sa se omoare cu invatatul. Cat intra, intra... si oricum, indiferent cate restante as avea, ma simt impacata cu mine, pentru ca stiu ca am invatat foarte bine pentru fiecare examen :) cred ca asta conteaza mai mult decat orice nota..

    RăspundețiȘtergere