Exista un proverb chinezesc care spune urmatoarea chestiune: "Sursa nemultumirii noastre sunt problemele mici. Oamenii nu se impiedica de munti, ci de pietre". Mergand pe linia acestui principiu, eu vreau sa ii intorc totusi un pic sensul. Pentru ca imi place sa cred ca victoriile mici sunt cele mai importante, nu cele imense. Bucuriile de zi cu zi, si nu doar cele ocazionale, bataliile castigate, si nu intregul razboi.
Avem rareori socuri mari si placute: surprize la care nu ne asteptam, persoane dragi noua care au revenit deodata in vietile noastre dupa mult timp, premii castigate din senin ( gen bani, masini, apartemente ). Da, astea sunt ditamai fericirile care ne umplu dintr-o data de o stare extrem de placuta, care ne fac sa sarim in sus de fericire. Dar nu sunt cele veritabile, care sa reziste degradarilor temporale si sufletesti. Ne plac si lucrurile mari castigate usor, le folosim si ne mandrim cu ele. Dupa o anumita perioada, sclipiciul lor se transforma intr-un strat de praf si realizezam ca nu ne ramane nimic altceva decat sa il suflam si sa oftam.
Si asa revin la micile victorii, intamplatoare ( norocoase ) sau muncite din greu. O rochie pe care ti-o doresti enorm, e singura masura, e si pe nuanta care iti place tie, e si la reducere si e pe manechin! Adica ai venit cu cateva minute inainte sa o cumpere altcineva. Un loc de parcare care iti trebuie urgent, pentru ca deja ai intarziat la sedinta, un loc si aproape de cladire si care este si la umbra. Astea sunt victoriile manate de noroc. Apoi mai sunt si cele pe care ti le faci cu mana ta. Dupa ore de stat peste program si nervi mancati, vine o promovare la job, exact cand nu te asteptai si cand mai erau inca vreo 10 candidati pe langa tine. Un examen pe care profesorul considera ca nu mai are rost sa il dai pentru ca ai fost activ la toate cursurile si ai citit in plus de fiecare data.
Nimic nu e mai placut decat senzatia aia de satisfactie pe care o ai atunci cand ti se intampla ceva mic si frumos si stii de ce:  pentru ca ai renuntat la multe alte placeri pentru ceva, pentru ca ti-ai dorit si ai sacrificat timp si efort, pentru ca meriti! Sunt micile victorii care contribuie zilnic la starea noastra generala de fericire. Sunt micile victorii pe care nu le bagam in seama intotdeauna, dar sesizam de fiecare data absenta lor care ne provoaca o stare de anxietate si ajungem sa avem impresia ca ceva lipseste din tabloul nostru de implinire si zambete. Sunt micile victorii ca niste pietricele care alcatuiesc tot muntele pe care il numim fericire. Daca nu ne impiedicam de ele ca sa primim aprobari ca totul e in regula si ca suntem pe drumul cel bun, parca nu simtim cu adevarat gustul fericirii care se afla in varf.

P.S: stiu ca am vorbit destul in acest articol si in ultimul despre satisfactie, indiferent sub de forma. Dar, asa cum citeam la Grapefruits mai de mult, "There are some days when i think i am going to die from an overdose of satisfaction" ( Salvator Dali ). :D

Mi-a picat fata azi-dimineata cand am vazut pe contul de Facebook al unei prietene una din pozele facute de mine miercuri la unul din biletelele cu mesaje de incurajare din SNSPA. Este vorba despre acela cu "Zambeste! La Poli e mai rau!". Evident, m-am holbat minute in sir la poza respectiva ca sa fiu sigura ca este a mea si ca nu mananc furnici. Dupa ce am comparat si tot am comparat, am dat fericita verdictul: da, e poza facuta de mine!



Nu vreau ca bucuria mea sa fie inteleasa gresit, asa ca doresc sa o explic. Nu sunt in culmea fericirii pentru ca poza postata pe mine a ajuns pe wall-urile multora, pentru ca realizarea in sine a biletului respectiv nu mi se datoreaza sub nici o forma ( nu l-am conceptul si nu l-am distribuit ). Nu am facut niciodata poze exclusiv pentru Facebook. Cand ies la cate un "photo shooting" ies pentru fun si pentru fotografiile care imi vor ramane doar mie de-a lungul anilor, fotografii pe care le voi arata copiilor si nepotilor mei ca sa vada ce femeie bine eram in tinerete :D.  Si recunosc, sunt mandra de toate lucrurile pe care le public acolo, de la articole pana la poze ( si chiar le aleg cu atentie, pentru ca nu stii niciodata cum pot fi interpretate ). Dar trecand peste acest aspect, nu am postat niciodata ceva pe Facebook cu gandul de a face senzatie. Am postat doar lucruri care imi plac, care ma amuza, care ma enerveaza, intr-un cuvant, chestii la care reactionez eu.

Revenind la bucuria mea legata de banala poza. Simt un soi de fluturasi in stomac de fiecare data cand mai vad cate un share de la cineva. Da, pentru ca sunt mandra ca oamenilor le place. Dar mai presus de toate, pentru ca am observat ca oamenii intra pe blogul meu, chiar daca nu lasa neaparat comentarii. Si asta cred ca e cea mai mare rasplata a unui blogger :). Mi s-a intamplat de cateva ori ca diverse persoane sa ma recunoasca prin liceu sau prin facultate si sa ma strige Choco Follie, si nu ma supar daca habar nu au ca ma cheama Dana. Mi s-a intamplat ca unii colegi sa ma salute si sa ma intrebe de exemplu cum merge dieta sau sa imi spuna zambind sa am grija cate calorii mananc. Si astea's momente unice...pentru ca oamenii poate nu retin cum te numesti, cand esti nascut, ce studiezi sau cu ce te ocupi. Dar cu siguranta vor retine intamplarile personale, gandurile si sentimentele tale, lucrurile care te amuza sau care te enerveaza. Ma bucur ca sunt persoane care rasfoiesc chocolatefollie.blogspot.com macar ocazional si ma bucur ca sunt atatia care au zambit odata cu mine atunci cand au citit ca la Poli e mai rau ( ma bucur si mai mult daca s-au simtit mai bine, eu una, m-am simtit mai usurata :)) ). E una dintre cele mai mari satisfactii legate de blog pe care am avut-o de muuult timp incoace...
Exact cand intram nervoasa la examenul de limba engleza acum o saptamana, am zarit prin facultate niste biletele lipite pe pereti, pe balustrade, pe panouri. SNSPA-ul este de obicei foarte activ, asa ca pe la noi poti gasi tot felul de anunturi. Mai nou, facultatea incearca sa isi imbarbateze studentii  ( avand in vedere ponderea, mai degraba studentele :D ) prin cateva citate care iti aduc un zambet in coltul gurii si te fac sa intri putin mai relaxat la seminar sau la examen. Enjoy!






Eu numar zapezile. Nu fulg cu fulg, ci cu nasul lipit de geam si cu o uimire ca la inceputul primei mele ierni. Pana acum cateva saptamani nu imi venea sa cred ca nu ningea deloc, acum nu imi vine sa cred cat de repede s-a depus...



Eu numar hainutele groase. Am un pulover gri, foarte gros, de care Habiba rade mereu si spune ca e oribil. Eu spun ca e oribil de calduros si rad de cat de subtire se imbraca ea. La prima zapada de anul asta am iesit cu prietenul meu afara, am facut bulgari, am desenat inimioare cu degetul pe masini, am purtat pentru prima oara pe anul asta bocancii ( nu inteleg fetele care pe vremea asta poarta tocuri ). La a doua zapada am iesit cu Habiba pana la mall. Luam fericita toate mocirlele pentru ca stiam ca nu avea sa intre nici macar o picatura, imi venea chiar sa pasesc prin zone cu gheata pentru ca aveam aderenta ( si chiar daca nu, ma pravaleam peste Habiba si nu ar fi fost prima oara ). Eram infofolita ca la 4 ani cand, cu toate ca stateam la curte si puteam sa intru in casa in 10 secunde daca imi era frig, mama tot imi punea o caciula de extraterestru care se intindea pe cap si pe gat si fularul pe toata gura, de puteai sa imi vezi numai ochii. Ca sa nu mai vorbesc de cizme de cauciuc, geaca groasa si trei straturi de haine. Aratam ca Michelin.
Eu numar ceaiurile si bauturile calde consumate in general. Dimineata incepe neaparat cu cafea/3 in 1/ciocolata calda/cappuccino si se termina cu un ceai de fructele Carpatilor. Si de obicei nu intra bine daca nu vor si fetele.
Eu numai zilele pana la vacanta. Pentru ca anul asta nu am avut timp sa fac nici o amarata de poza prin zapada. Si totodata mai numar si zilele pana cand ma voi enerva si voi pleca la munte. Cu tot cu puloverul gri, dimineti cu ciocolata calda si seri cu ceai, cu fotografii si cu momente relaxante. Si o sa imi fie cald!


V-am povestit si anul trecut cam cum sta treaba in SNSPA...studentii de aici sunt fericiti daca intra in sesiune pentru ca pana acolo e cale lunga! De la inceputul lunii ianuarie pana la jumatate lunii februarie, nenorocita noastra de sesiune are 3 etape: prepresesiune ( cand predai referate, proiecte, teme  - si fiecare prof vrea cate ceva la final de semestru! ), presesiune ( examene la optionale ) si sesiunea in sine.
Eu de obicei nu am probleme de genul noptilor pierdute, pentru ca prefer sa stau aproape ziua si sa invat. Noaptea e facuta pentru motaiala. Nici cafea nu beau mai mult ca de obicei. Dimpotriva, ii dau cu ceai de rozmarin descantat de Habiba ca sa am mai mult spor la invatat. Nu iau nici pastile, numai de alea nu ma mai tineam. Si pana acum mi-a mers atat de bine, incat nu am avut nici o restanta in anul I si sper sa nu ma deochi singura acum. Intr-un cuvant, sesiunea e nasoala, nu imi place, dar ma descurc.
Pe cei care vor sa treaca cu bine de examene, ii sfatuiesc deci sa doarma 7-8 ore noaptea, sa bea ceai de rozmarin ( e un efect mai mult psihic, dar ajuta ), sa pape bine si sa isi lase timp de invatat cel putin 2 zile inainte de examen. Ganditi-va ca este o perioada care nu dureaza mult :D si mai ganditi-va ca exact atunci cand voi mai aveti putin si terminati, eu de-abia voi incepe...:-L.


De fiecare data cand aud ceva despre protest ( si stim cu totii ca ziarele, televiziunea si netul sunt pline numai de asa ceva de o saptamana incoace ), simt cum mi se urca la cap! Asa ca, asta nu e un articol despre ce a facut bine sau rau Basescu, ci despre cum se manifesta romanii. Si chiar tin sa spun ce am pe suflet si nu vreau sa mi se spuna ca habar nu am, pentru ca am, si nu vreau sa aud ca femeile habar nu au politica, pentru ca e cea mai idioata conceptie posibila. Doar pentru rasfoiesc ziare si sunt la curent cu ce se intampla nu inseamna ca fac politica. Asa ca hai sa analizam un pic situatia.
1. Asta nu este un protest pentru SMURD sau Arafat. Daca din cand in cand mai sunt rostite si aceste doua cuvinte, este pentru ca romanii isi aduc aminte de la ce a pornit totul, nu pentru ca ar fi o cauza pentru care si-ar da vietile. Treaba cu SMURDUL, dupa cum cred ca stie toata lumea, a fost un pretext ca sa iasa lumea in strada, pentru ca romanii au multe pe suflet, au multa ura in ei si simt nevoia sa se descarce.
2. Protestul nostru seamana dintr-un anumit punct de vedere cu cel de pe Wall Street de acum cateva luni: nici aia, nici noi nu avem un singur scop pentru care suntem suparati. Romanii au iesit in strada pentru ca sunt saraci, pentru ca sunt nervosi, pentru ca n-au ce face, pentru ca sunt prosti unii dintre ei, pentru ca unii se cred la '89, pentru ca li se pare misto, funny, interesant. Si acum raspunsurile mele pentru durerea fiecaruia in parte. Romani saraci? Da, mereu vor fi. Sa nu avem impresia ca daca schimbam puterea o sa ne creasca miraculos salariile, pensiile si alocatiile peste noapte, pentru ca nu sunt bani. Suntem nervosi? Da, suntem, cu totii, insa nu e nevoie sa aruncam cu pietre, fumigene, lacrimogene, sa spargem magazine, sa vandalizam orasul, sa ne caftim intre noi. Dar, conform psihologiei multimilor, cam asta e reactia indivizilor in multime: isi pierd capul si se schimba total fata de cum s-ar comporta individual pentru ca multimea in sine este iresponsabila, ceea ce le da lor o putere foarte mare care le permite sa calce in picioare cam orice. N-avem ce face? Clar! Am vazut chiar in seara asta un pusti care, intrebat de ce a venit la protest, a balbait ceva de genu' " nu stiu...eh...nu stiu ce sa zic...sunt nervos!". Intrebat pe cine, raspunde: " pe guvern...nu stiu...". Si lovitura de gratie vine sub forma intrebarii " de ce esti suparat pe guvern? ce ti-a facut?". Raspuns insotit de un zambet tamp: " Nu stiu...". Unii sunt efectiv prosti si batuti in cap? Oh daaa! Am vazut acum o saptamana un tatic la vreo 30-40 de ani cu un copilas de 2 anisori in carca, exact in mijlocul protestelor. Reporterul intreaba: "Si nu va e teama ca s-ar putea sa fiti dumnevoastra ranit sau copilul?". Raspuns de 1000 de puncte: "Eh, ba da. Dar daca Dumnezeu vrea sa ne apere, ne apara, daca nu, nu". Serios? Daca si-ar fi luat copilul  o caramida in cap si ar fi murit pe loc pot sa bat la pariu ca ar fi spus ca e vina lui Basescu, nicidecum a idioteniei sale. Altii se cred la '89. Da, pensionarii aia care de-abia isi mai tarasc oasele dupa ei si vin la "revolutie". Se plang apoi ca au fost batuti. E nasol daca nu vrei sa iti petreci in liniste ultimii ani din viata. Altora li se pare misto si funny, drept pentru care vin sa filmeze, vin cu pancarde gen "Legalizati marijuana". Mi se pare prostia suprema si paradoxul paradoxurilor ca la un prostest care porneste de la o chestiune de sanatate sa vii cu asa ceva.
3. Am mai auzit o aberatie grava din parte unor constanteni ( si Doamne, credeti-ma, mi-e rusine ). Pentru ca dragul Radu Mazare, primarul Constantei, a aparut parca ieri la Bucuresti ca sa protesteze, unii au avut impresia ca l-au apucat pe Dumnezeu de-un picior si au propus urmatoarea: haideti sa convingem PSD-ul sa accepte candidatura lui Mazare pentru nici mai mult nici mai putin decat presedentia tarii. Ohoooo!!! Pentru ce?! Ca sa sarim din lac in put? Ca sa devina Romania un fel de Brazilie europeana? N-aveti multa minte, oameni buni...
4. Unii se intreaba de ce e ilegal sa faci protest. Le dau cel mai banal raspuns: pentru ca perturbati linistea publica. Da, nu e misto deloc, dar e adevarat. Si acum, daca tot am pomenit de asta, sa imi spun si eu durerea, care nu conteaza, dar daca toata lumea sa descarca, eu de ce sa fiu mai prejos? Da, perturbati linistea publica, faceti mizerie, distrugeti tot si mi-e frica sa umblu seara pe strazi din cauza voastra ( si pun pariu ca nu sunt singura )! E sesiune, trebuie sa stau la biblioteca sa ma pregatesc, eu si inca o gramada de oameni. Cum e sa mergi pe la 19 seara de la biblioteca spre metroul de la Unirii si sa te trezesti ca ai chiorat de la gaz lacrimogen? Nasol! Nu mi s-a intamplat si nici nu-mi doresc.

S-ar putea sa imi mai vina si altele in cap despre protest. Sunt parerile mele, accept si altele, dar tin mai mult la ale mele decat la ale altora, tocmai pentru ca am auzit numai prostii in ultima saptamana care au pus la indoiala inteligenta multor oameni cunoscuti mie. Dar daca tot am indurat atata, ascult mai departe...

Rareori m-am multumit cu ce aveam deja. Stiu ca nu e bine, dar de cele mai multe chestiunea asta m-a ajutat. Si acum sunt pe cale sa intru intr-o depresie de nerealizare. Nu imi mai mai ajunge doar facultatea, doar sesiune. Trebuie sa fac ceva mai mult, un internship, un job, ceva mai mult pentru care sa ma trezesc dimineata.
Stiu ca o mare parte a implinirii mele in viata depinde de ce job si de ce cariera voi avea. Stiu ca nu e bine, ca ar trebui sa am alte prioritati. Si am. Dar totusi...ce poate fi mai presus decat fericirea mea? :)

De fapt, era ieri, dar ca o vacuta ocupata cu proiecte si referate ce am fost, am uitat complet :( shame on me! Dar mai bine cu o zi mai tarziu decat cu un an mai tarziu sau decat...niciodata.


Da, chocolatefollie.blogspot.com a implinit ieri un an de existenta. Asta nu inseamna ca chocolatefollie.wordpress.com a dat coltul de tot...sa spunem doar ca e in moarte cerebrala si ca a devenit o leguma, din pacate. Am plans mult dupa blogul vechi ( datorita lui sunt prezenta in blogosfera de 2 ani si 3 luni ), cu el incepusem, cu el ma facusem cunoscuta, el era marca mea, era mai mult decat un jurnal, era foarte impregnat de mine si de parerile pe care le aveam eu pe la 18-19 ani. Cand l-am pierdut, a fost ca si cum cineva ar fi incercat sa imi stearga mai bine de un an de viata...Dupa cateva saptamani in care am incercat sa il resuscitez fara succes, am preferat sa iau eu cateva vitamine, sa ma fac mare si puternica si sa incep din nou. E adevarat, de acest blog nu m-am mai ocupat atat de mult, nu am mai avut nici timp sa trec pe la bloggerii mei de suflet si am devenit un pic mai rece. Asta e etapa de 19-20 de ani; sper ca viitoarea sa fie mai buna si mai...calda.
All in all, nu vreau sa dau dovada de modestie si chiar sunt mandra de mine ca am reusit sa o iau de la capat. Poate a fost ceva minor pentru unii, dar ar trebui s-o ia mai mult ca pe o lectie de viata: cand altii ti-au dat un sut si te-au pus la pamant, zaci cat zaci dar dupa aia pui manuta si te ridici, ca doar nu poti sa ramai mereu la orizontala, nu? Chocolatefollie.wordpress.com a fost o victima colaterala a unor certuri si a unor reactii bolnave. Chocolatefollie.blogspot.com a fost o invingatoare pentru ca exista si pentru ca ieri a facut un anisor de viata! <3




La finele lui 2011 a fost pentru prima oara in viata mea cand am pus in cutiuta mea un biletel pe care scria ca imi doream sa slabesc. De obicei, mi se pune pata pe silueta mea cu ceva timp inainte de vreo sedinta foto sau, cel mai des, inaintea de venirea verii. In ultimele luni, formele mele s-au cam...rotunjit.
Unii mi-au spus ca se vede, altii ca nu se observa deloc. Cert e ca cele 3 kg pe care le-am pus pe mine din toamna incoace nu prea ma deranjau. Adica da, nu mai puteam sa port bluzite foarte mulate si pantalonii incepusera sa ma stranga, dar totusi ma simteam bine in pielea mea, chiar si atunci cand prietenul meu imi propunea sa alergam impreuna sau cand tata imi spunea ca o sa ma fac cat mama ( exagereaza, mami e frumoasa :D ). In fond, mereu am incurajat fetele cu soldulete sa se simta bine in pielea lor ( atentie: nu pe cele grase de-a dreptul, de alea imi e sila, ca oricarei fiinte umane ). Criza a sosit intr-o seara cand priveam niste poze de la inceputul primului an de facultate. Am incercat sa imi gasesc scuze: in vara respectiva nu mancasem mai deloc pentru ca avusesem bac si admitere, vreo 6 luni am mers aproape zilnic la sala pentru ca ma pregateam de admiterea la Academia de Politie...dar tot n-a mers. Ma facusem pufoasa si cu asta basta!
Asa ca, iata-ma, renuntand la cina de dupa ora 19:00, la sucurile acidulate, la prea multe dulciuri, la o mare parte din prajeli si, durerea cea mai mare, la Mc si la pizza. As putea sa imi iau chiar un medalion de-ala de care au betivii care merg la Alcoolici Anonimi, in speranta ca se vor lasa de viciu: "Curata de 10 zile". Daca reusesc sa ma tin departe de Mc pentru macar inca 10 zile, sunt cea mai tare. Ideea este ca si anul trecut vroiam sa slabesc pentru mers la plaja, dar m-am apucat de dieta de-abia la sfarsitul lunii mai. Bine, eram si mai slaba atunci, am mai slabit un kg si a fost bine. Acum m-am apucat din timp pentru ca am de dat jos vreo 5 kg :( ( ca niciodata ). Urati-mi bafta, tineti-mi pumnii si daca stiti trucuri care sa ma tina departe de mancarurile mele preferate, apelati la mine!

Asa mai zic si eu!

Sursa: Luiza Cernica

Era o vreme cand urmaream intens stirile, dar acum nu prea mai am timp si uneori nici chef sa aud detalii despre toate dramele ( imi sunt suficiente cele cotidiene pe care le vad deja live ). In schimb, prietenul meu primeste zilnic email cu stirile de la Pro Tv si ori mai arunc si eu un ochi pe ele, ori imi da el raportul la ce i se pare a fi mai interesant.
Asa se face ca aseara imi trimite urmatorul articol, conform caruia ziua de 3 ianuarie 2012 este cea mai deprimanta zi din acest an. Se ofereau solutii de trecere peste tristete, cateva explicatii si 2-3 date ale studiului, relativ absurd daca ma intrebati pe mine. Expertii englezi au intervievat 13 000 de oameni si au ajuns la concluzia de mai sus despre ziua de 3 ianuarie. Aceeasi cercetatori au desemnat 20 martie 2011 ca fiind cea mai deprimanta zi...pentru britanici. Ceea ce ma face pe mine sa ma gandesc ca cei 13 000 de oameni intervievati erau tot...britanici, deci e cea mai trista zi pentru ei, nu pentru romani sau francezi.
Ideea mea e urmatoarea: daca prietenul meu mi-ar fi aratat acest articol la inceputul zilei de ieri, sunt sigura ca as fi fost lipsita de chef si nu as mai fi avut tragere de inima nici sa ies pana la colt. Dar, pentru ca mi l-a aratat la sfarsitul zilei cand deja terminasem de facut tot ce imi propusesem, putin mi-a pasat. Prima mea concluzie: uneori e bine sa nu incepi ziua cu anumite stiri sau vesti ( in categoria asta intra si horoscopul, zic eu ), pentru ca din start poti pleca demoralizat de acasa. E drept, daca auzi ceva de bine despre zodia ta, pleci mai binedispus. Dar eu prefer sa nu mai risc. Nu cred in unele articole si in horoscopul zilnic, dar asta nu inseamna ca nu raman sa ma gandesc cateva minute la ceea ce am citit. A doua concluzie desprinsa de mine: v-am zis eu ca luna ianuarie e cea mai de rahat luna! :-L

Mie nu imi plac inceputurile fortate. Am mai spus-o si cred ca o voi spune la fiecare inceput de an, pana la sfarsitul vietii mele. Stiu ca e absurd, dar nu ma simt prea confortabil cand sunt "aruncata" in noul an, in ghearele unor noi provocari care nu imi suna bine deloc, cel putin momentan. Poate mie imi placea 2011, poate ma obisnuisem cu el...ar fi fost mai usor de acceptat daca 2012 mi-ar fi oferit o saptamana de acomodare. Sa constientizez ce ma asteapta, cu bine si cu rau, sa imi treaca nostalgia provocata de sfarsitul sarbatorilor, sa ma obisnuiesc sa adorm mai devreme, sa imi iau ramas bun de la plimbarile zilnice, sa imi revina cheful de treaba etc. Si primele zile sunt cele mai oribile pentru mine. Pe 1 ianuarie ma trezesc dupa-amiaza aproape mahmura ( chiar daca nu am baut niciodata ), tot restul zilei imi e rau si nu am pofta de mancare. In seara de 1 spre 2 nu am somn, pentru ca m-am trezit tarziu, pe 2 sunt obosita pentru ca am atipit doar cateva ore in noaptea precedenta si cam asa imi ia mie vreo 2-3 zile ca sa ma recuperez dupa Revelion. Anul asta, chiar daca am avut o petrecere mai linistita si m-am trezit cu zambetul pe buze in prima zi din an, m-a cuprins o stare nasoala de-abia dupa ce mi-am baut cafeaua.
Stiu ca trebuie sa pasesc optimista in 2012, dar nici luna ianuarie nu ma ajuta foarte mult. Poate parea o nebunie, dar, asa cum ma plangeam si in articolul trecut, luna aceasta mi se pare cea mai urata dintre toate! In februarie e Ziua Indragostitilor ( cu bune si rele! ), martie aduce primavara, aprilie - Pastele, mai - vremea frumoasa, iunie - vacanta sau cel putin zile insorite, iulie si august - plaja, iesiri, rochite frumoase, septembrie - inceput de toamna, octombrie - covor de frunze, noiembrie -  luna mea preferata, decembrie - sarbatorile de iarna. Da, e o caracterizare cat se poate se subiectiva, dar, dupa cum vedeti, eu apreciez fiecare luna a anului pentru o anumita calitate sau sarbatoare a ei, indiferent cat de mica. Ianuarie insa se incapataneaza sa ma enerveze mai tare in fiecare an: mult prea multa zapada ( e drept, anul asta lipseste, dar in anii trecuti ningea mai tare dupa sarbatori decat in timpul lor ), inceputul temelor de vacanta care, odata cu trecerea anilor, au fost inlocuite de venirea sesiunii. So, where's the funny part?
Cu toate astea, nici eu nu renunt in a vedea partea buna a inceputurilor ( stim cu totii ca exista una sau chiar mai multe ) si fac eforturi mari in a fi cat se poate se optimista. Sunt ambitioasa si inca ma chinui sa descopar calitatea lunii ianuarie. O sa vi-o povestesc si voua cand o sa dau de ea, daca tot mi-am varsat aici tot oful de inceput de an. Pana atunci, va pot ura doar un 2012 cat mai caldut si fericit si viteza mare pentru a trece prin luna ianuarie!