An nou, diete noi

La finele lui 2011 a fost pentru prima oara in viata mea cand am pus in cutiuta mea un biletel pe care scria ca imi doream sa slabesc. De obicei, mi se pune pata pe silueta mea cu ceva timp inainte de vreo sedinta foto sau, cel mai des, inaintea de venirea verii. In ultimele luni, formele mele s-au cam...rotunjit.
Unii mi-au spus ca se vede, altii ca nu se observa deloc. Cert e ca cele 3 kg pe care le-am pus pe mine din toamna incoace nu prea ma deranjau. Adica da, nu mai puteam sa port bluzite foarte mulate si pantalonii incepusera sa ma stranga, dar totusi ma simteam bine in pielea mea, chiar si atunci cand prietenul meu imi propunea sa alergam impreuna sau cand tata imi spunea ca o sa ma fac cat mama ( exagereaza, mami e frumoasa :D ). In fond, mereu am incurajat fetele cu soldulete sa se simta bine in pielea lor ( atentie: nu pe cele grase de-a dreptul, de alea imi e sila, ca oricarei fiinte umane ). Criza a sosit intr-o seara cand priveam niste poze de la inceputul primului an de facultate. Am incercat sa imi gasesc scuze: in vara respectiva nu mancasem mai deloc pentru ca avusesem bac si admitere, vreo 6 luni am mers aproape zilnic la sala pentru ca ma pregateam de admiterea la Academia de Politie...dar tot n-a mers. Ma facusem pufoasa si cu asta basta!
Asa ca, iata-ma, renuntand la cina de dupa ora 19:00, la sucurile acidulate, la prea multe dulciuri, la o mare parte din prajeli si, durerea cea mai mare, la Mc si la pizza. As putea sa imi iau chiar un medalion de-ala de care au betivii care merg la Alcoolici Anonimi, in speranta ca se vor lasa de viciu: "Curata de 10 zile". Daca reusesc sa ma tin departe de Mc pentru macar inca 10 zile, sunt cea mai tare. Ideea este ca si anul trecut vroiam sa slabesc pentru mers la plaja, dar m-am apucat de dieta de-abia la sfarsitul lunii mai. Bine, eram si mai slaba atunci, am mai slabit un kg si a fost bine. Acum m-am apucat din timp pentru ca am de dat jos vreo 5 kg :( ( ca niciodata ). Urati-mi bafta, tineti-mi pumnii si daca stiti trucuri care sa ma tina departe de mancarurile mele preferate, apelati la mine!

11 comentarii :

  1. sa ai spor si sa ne spui cat ai rezistat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Succes ! Eu mananc cele 3 mese, echilibrate zic eu, adica fara prea multe grasimi si tot ce ingrasa + ca mananc mai multe legume :P si cam de o luna am inclus si dansul :D si mi se pare reteta perfecta :P M-am tot cantarit si am ramas la aceleasi kg dar nu la aceesi silueta :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite iti dau un pont..la mine cel putin a mers :D Si aici ma refer strict la Mc. De fiecare data cand ma apuca pofta de ceva de la Mc imi spun in minte "Domne' Puisorul numai pui nu are, e plin de cacaturi, painea aia de la sandvisuri e pufoasa si alba pentru ca baga tot felul de conservanti si minuni in ele.." si alte chestii care, daca stai sa te gandesti, sunt pe bune. Cu pizza e alta poveste :)) Citisem un articol ca daca mananci pizza asa ocazional e chiar benefica pentru organism. Una la doua saptamani merge ;) Cu dulciurile poti sa incerci mere si mandarine din acelea mai dulci, merg ca inlocuitor (desi nu intotdeauna xD). Mai vine si sesiunea cu stresul aferent si ai sa vezi ca kg o sa dispara ca prin minune..cu conditia sa nu te duci in extrema. Sa ai spor si sa stai linistita, situatia nu e chiar asa de aiurea cum o vezi tu :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Roscato, multumesc :d daca am slabit macar 2 kg, poti sa fii sigura ca o sa ma laud! Dar daca nu mai zic nimic, sa stii ca am esuat lamentabil! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai fost cumva azi, pe la ora 1, cam aşa, în metroul Berceni? Am văzut o fată care-ţi semăna destul de bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Paula, da, am fost :d daca aveam o basca crem si paream obosita sau plictisita, sigur eu eram! :)) Data viitoare cand ma vezi, striga-ma! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Tu erai! Păi, m-am tot uitat la tine şi am vrut să-ţi vorbesc, dar era un om mare între noi :|, era foarte aglomerat şi oricum eu mergeam decât o staţie. Tu erai lângă uşă, în spate de tot, pitită acolo.

    RăspundețiȘtergere
  8. Roxana, eu m-am ingrasat in toamna cand lucram la Romtelecom, cand mergeam la facultate si mai faceam inca o gramada de chestii pe langa :( nu zic neaparat ca ar fi fost stres, cat a fost faptul ca in timpul zilei mancam relativ putin si seara infulecam tot ce prindeam ( prin asta intelegandu-se fast food, ca nu aveam timp sa gatesc ).

    RăspundețiȘtergere
  9. Mada, poate pentru tine merge, dar creierasul meu functioneaza altfel :">. Pizza pot sa mananc o data la doua saptamani, cu ciocolata am cam rarit-o ( mananc 2 cubulete pe zi doar, cateodata nici alea ), fructe oricum mananc zilnic, dar indiferent cat de daunator ar fi Mc'ul, nu pot sa nu mai visez la el :(.

    RăspundețiȘtergere
  10. Paula, eh, sa speram ca mai avem si alte ocazii sa ne intersectam :D eu de obicei am seminarii la Piata Romana de dimineata pana la pranz, dar acum daca intru in sesiune intr-o saptamana, nu prea o sa mai am drum pe acolo :(.

    RăspundețiȘtergere
  11. Şi eu intru acum în sesiune. Eh, cu altă ocazie, cum ai spus şi tu.

    RăspundețiȘtergere