Nothing sweet about January

Mie nu imi plac inceputurile fortate. Am mai spus-o si cred ca o voi spune la fiecare inceput de an, pana la sfarsitul vietii mele. Stiu ca e absurd, dar nu ma simt prea confortabil cand sunt "aruncata" in noul an, in ghearele unor noi provocari care nu imi suna bine deloc, cel putin momentan. Poate mie imi placea 2011, poate ma obisnuisem cu el...ar fi fost mai usor de acceptat daca 2012 mi-ar fi oferit o saptamana de acomodare. Sa constientizez ce ma asteapta, cu bine si cu rau, sa imi treaca nostalgia provocata de sfarsitul sarbatorilor, sa ma obisnuiesc sa adorm mai devreme, sa imi iau ramas bun de la plimbarile zilnice, sa imi revina cheful de treaba etc. Si primele zile sunt cele mai oribile pentru mine. Pe 1 ianuarie ma trezesc dupa-amiaza aproape mahmura ( chiar daca nu am baut niciodata ), tot restul zilei imi e rau si nu am pofta de mancare. In seara de 1 spre 2 nu am somn, pentru ca m-am trezit tarziu, pe 2 sunt obosita pentru ca am atipit doar cateva ore in noaptea precedenta si cam asa imi ia mie vreo 2-3 zile ca sa ma recuperez dupa Revelion. Anul asta, chiar daca am avut o petrecere mai linistita si m-am trezit cu zambetul pe buze in prima zi din an, m-a cuprins o stare nasoala de-abia dupa ce mi-am baut cafeaua.
Stiu ca trebuie sa pasesc optimista in 2012, dar nici luna ianuarie nu ma ajuta foarte mult. Poate parea o nebunie, dar, asa cum ma plangeam si in articolul trecut, luna aceasta mi se pare cea mai urata dintre toate! In februarie e Ziua Indragostitilor ( cu bune si rele! ), martie aduce primavara, aprilie - Pastele, mai - vremea frumoasa, iunie - vacanta sau cel putin zile insorite, iulie si august - plaja, iesiri, rochite frumoase, septembrie - inceput de toamna, octombrie - covor de frunze, noiembrie -  luna mea preferata, decembrie - sarbatorile de iarna. Da, e o caracterizare cat se poate se subiectiva, dar, dupa cum vedeti, eu apreciez fiecare luna a anului pentru o anumita calitate sau sarbatoare a ei, indiferent cat de mica. Ianuarie insa se incapataneaza sa ma enerveze mai tare in fiecare an: mult prea multa zapada ( e drept, anul asta lipseste, dar in anii trecuti ningea mai tare dupa sarbatori decat in timpul lor ), inceputul temelor de vacanta care, odata cu trecerea anilor, au fost inlocuite de venirea sesiunii. So, where's the funny part?
Cu toate astea, nici eu nu renunt in a vedea partea buna a inceputurilor ( stim cu totii ca exista una sau chiar mai multe ) si fac eforturi mari in a fi cat se poate se optimista. Sunt ambitioasa si inca ma chinui sa descopar calitatea lunii ianuarie. O sa vi-o povestesc si voua cand o sa dau de ea, daca tot mi-am varsat aici tot oful de inceput de an. Pana atunci, va pot ura doar un 2012 cat mai caldut si fericit si viteza mare pentru a trece prin luna ianuarie!

4 comentarii :

  1. La multi ani! Asa este...ianuarie e ceva..de acomodare,nu are nimic special! Ne refacem dupa sarbatori si ne mai odihnim si sa fim pregatiti pentru munca,scoala (de parca vom fi vreodata)!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, iubito! Si tie, ba ianuarie, ma stresezi ingrozitor! Ma arunci asa, fara mila si respect in Noul An in care trebuie sa fiu brusc mai buna, mai generoasa, mai amabila, mai mai mai! Nu-mi place de tine, ma!:(

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani! ai dreptate cu luna ianuarie... este cam nasoala (mai ales ca voi intra in presesiune :( ) Chiar ma gandeam zilele astea , ca 1 ian este cea mai inutila sau irosita zi a anului :))) majoritatea dorm , sau le este rau..

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine luna ianuarie e una din cele mai tari :D Plus că e luna în care îți poți pune ținte noi :D

    RăspundețiȘtergere