Fericiti cei saraci cu stirile si cu horoscopul

Era o vreme cand urmaream intens stirile, dar acum nu prea mai am timp si uneori nici chef sa aud detalii despre toate dramele ( imi sunt suficiente cele cotidiene pe care le vad deja live ). In schimb, prietenul meu primeste zilnic email cu stirile de la Pro Tv si ori mai arunc si eu un ochi pe ele, ori imi da el raportul la ce i se pare a fi mai interesant.
Asa se face ca aseara imi trimite urmatorul articol, conform caruia ziua de 3 ianuarie 2012 este cea mai deprimanta zi din acest an. Se ofereau solutii de trecere peste tristete, cateva explicatii si 2-3 date ale studiului, relativ absurd daca ma intrebati pe mine. Expertii englezi au intervievat 13 000 de oameni si au ajuns la concluzia de mai sus despre ziua de 3 ianuarie. Aceeasi cercetatori au desemnat 20 martie 2011 ca fiind cea mai deprimanta zi...pentru britanici. Ceea ce ma face pe mine sa ma gandesc ca cei 13 000 de oameni intervievati erau tot...britanici, deci e cea mai trista zi pentru ei, nu pentru romani sau francezi.
Ideea mea e urmatoarea: daca prietenul meu mi-ar fi aratat acest articol la inceputul zilei de ieri, sunt sigura ca as fi fost lipsita de chef si nu as mai fi avut tragere de inima nici sa ies pana la colt. Dar, pentru ca mi l-a aratat la sfarsitul zilei cand deja terminasem de facut tot ce imi propusesem, putin mi-a pasat. Prima mea concluzie: uneori e bine sa nu incepi ziua cu anumite stiri sau vesti ( in categoria asta intra si horoscopul, zic eu ), pentru ca din start poti pleca demoralizat de acasa. E drept, daca auzi ceva de bine despre zodia ta, pleci mai binedispus. Dar eu prefer sa nu mai risc. Nu cred in unele articole si in horoscopul zilnic, dar asta nu inseamna ca nu raman sa ma gandesc cateva minute la ceea ce am citit. A doua concluzie desprinsa de mine: v-am zis eu ca luna ianuarie e cea mai de rahat luna! :-L

4 comentarii :

  1. si eu am avut o perioada in care urmaream intens stirile si horoscopul ... dar de cand cu atatea vesti proaste .. decat sa ma intristez mai bine ma uit la Disney :))) (desi unii priteni rad de mn )

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaaaai, eu sunt născut în ianuarie. Cum să fie de rahat? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaaaai. Sunt născut în ianuarie. Cum să fie de rahat? :D

    RăspundețiȘtergere