"Doamne, sa fie orice altceva in afara de raceala!"

...si a fost varicela. Rewind.

Vi s-a intamplat vreodata sa fiti bolnavi, da' bolnavi ca lumea in timpul sarbatoilor de iarna si de anul nou? Mie da. Lasand la o parte faptul ca este enervant sa tusesti la masa de Craciun pana iti dau lacrimile si ca e cam nasol sa deschizi cadourile cu servetele nazale langa tine, mai exista o parte care pe mine m-a scos din minti: urarile. Clasicele: fericire, iubire si multa, dar zic multaaaaa sanatate. Cat de ironic a putut fi?! Cam foarte. Asa se face ca am intrat in noul an atat de bolnava incat nici macar oboseala de dupa petrecerea de Revelion n-am simtit-o. Cel mai oribil 1 ianuarie! Si 2, si 3. Si asa mai departe.
Acum o saptamana si ceva, cand parca nu mai tuseam ca un magar, ma apuca o febra ingrozitoare si o durere de cap si mai si. Ce-o fi, ce-o fi. Mergeam abatuta si ingandurata in metrou cu castile pe urechi si analizam situatia: sa vezi ca mi se intoarce raceala...claaar, daca am facut si febra...fuck it, sa vezi ca dau intr-o gripa urata...da, sigur ma ia iar raceala...uof, da Doamne sa fie orice altceva in afara de raceala!".
Si nu stiu cum s-a intamplat, pentru ca de obicei Dumnezeu nu-mi asculta rugaciunile (nu asa de repede), ca a durat doar o noapte pana sa ma "binecuvanteze" cu o varicela senzationala. M-am trezit, deci, intr-o frumoasa dimineata de sambata in care ningea ca in povesti, cu cateva bubite ciudate pe fata si pe corp. Pe ninsoarea aia minunata de basm ma urc in taxi si ma duc la spital, unde doctora imi priveste disperarea oarecum cu mila si amuzament si imi pune diagnosticul: varicela.
- Ati mai avut vreo boala a copilariei?
- Nu, nici una...
- Ah...da, o sa va simtiti rau.
Schiaun.
- Foarte rau. O sa aveti febra, frisoane, dureri de tot felul. Va scriu acum o reteta si...
Schiaun SI miorlai.
- ...si sa stati in casa 2-3 saptamani.
Palma peste fata.
Cum, necum, am stat deja 10 zile; mult a fost, putin mai e. In completare, a sosit si sesiunea. Ideea este ca tot ce mi-a "urat" doctora s-a adeverit, pentru ca eu, ca o fata silitoare ce sunt, n-am sarit peste nici un simptom. Dureri groaznice, bubite cat pentru toata viata si o senzatie de "La dracu', n-am fost atat de urata in viata mea!". Dragilor, mergeti deci si va faceti vaccinul impotriva varicelei. Stiu ca suna pueril si banal si numai de asta nu mai stati voi acum, dar nu subestimati durerile si neplacerile unei varicele daca aveti peste 21 de ani - nu e deloc ca si cum ati avea-o la 5-6 anisori! Din cate am inteles, iarna-primavara este sezonul acestei boli, pot spune in concluzie ca am fost pe trend, desi nu mi-am dorit sub nici o forma sa stiu ce se poarta pe catwalk in perioada asta. Deci, aviz amatorilor.

185535_135967686563988_1235066502_n_large

2 comentarii :

  1. Anul trecut de revelion a inceput sa ma doara o masea. Eu: Doamne te rog sa nu fie o carie! Dupa 2 zile Doamne-Doamne mi-a implinit dorinta: "nu vrei carie? tine un abces dentar". Ca sa fie totul minunat si aranjat ca la carte, dupa o zi am facut si rubeola :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, Doamne-Doamne are glume atat de proaste in el uneori...:))

    RăspundețiȘtergere