GodTube.com ?!

Eu nu prea le am cu site-urile smechere sau originale si in general, cu chestii care tin de calculator sau de net. Asa ca ceea ce va voi prezenta mai departe a venit ca o curiozitate pentru mine, sper sa fie asa si pentru unii dintre voi.
Popularitatea de care YouTube se bucura in randul tinerilor, al oamenilor de afaceri si politicienilor, a determinat fetele bisericesti sa construiasca, in replica, GodTube.com, o versiune religioasa a lui YouTube.com.
Desi inca in faza de testare, GodTube are deja 60.000 de vizite zilnic si un blog a carui prima inseamnare dateaza din 13 februarie 2007. Facilitatile precum video chatul si video e-mailul de pe site sunt destinate si ele "comunicarii si relationarii in scopuri evanghelice si raspandirii cuvantului Domnului cu ajutorul tuturor". Inregistrarile video noi sunt adaugate zilnic, iar unele dintre ele au un caracter religios evident si direct, altele mai putin explicit.
GodTube a fost infiintat in SUA si nu aproba incarcarea inregistrarilor video care sunt contrare spiritului religios sau ar putea sa aduca ofense in vreun fel comunitatii crestine online. Aparitia sa nu este singulara si inedita in spatiul religios online din intreaga lume. Deja exista Conservapedia, MyChurch si MuslimSpace, create dupa modelul Wikipedia si MySpace sau alte siteuri care permit crearea de retele sociale si comunitati virtuale.

Sursa: Gutu, Dorina, New Media, Ed. Tritonic, Bucuresti, 2008





Un comentariu :

  1. O,nu.Sincer,parcă se străduiesc să-mi sfărâme orice fărâmă de credinţă care mi-a rămas.Ce să mai spun de respect pentru preoţi?Îmi şi imaginez un călugăr în pustie cu wireless.
    Pe bune,cine ia deciziile astea?Nu-şi dau seama că e penibil?Trist.

    RăspundețiȘtergere