Sarpe in Militari

Ba, ce dracu'?! De cand umbla pitonii la plimbari fara nici un stres prin gradinile de pe langa blocurile din Militari?! De ce in cartierul meu si nu din altul? Si de ce exact azi, cand eu chiar m-am plimbat printr-o parte buna din sectorul 6?!
Calm, calm, ca sa pot sa scriu. Ma uitam eu in seara asta la stiri pe Pro Tv cu bolul cu cereale si lapte in fata. Si cum bagam in mine vad stirea bomba: piton de cativa metri intr-o gradina din Militari! Locatarii au sunat la politie, la pompieri. Astia pauza. Au venit vreo 2 reprezentanti cu doua bete si un sac amarat de rafie ca sa prinda serpalaul. Si da-i si incearca sa bagi dihania in sac fara s-o ranesti! Frate, si nu intelegeam de ce nu a luat nimeni un pietroi ca sa-i rupa capul si sa termine povestea. M-am prins intr-un final: sare cu gura protectia animalelor, inconstienta de faptul ca pitonul ar fi putut sa raneasca vecinii, copii care se jucau in zona. Protectia oamenilor de ce nu a  facut scandal  in cazul asta?
Da, eu inca sunt socata. Tocmai pentru ca va spuneam acum un an ca intru cu greu in apa Marii Negre din cauza fricii de a nu intalni serpi mici pe acolo. Din exact acelasi motiv nici natura nu ma incanta prea tare. Dar sa aflu ca sunt invadata in propriul meu mediu de asemenea animale scarboase, nu pot crede. Si da, as fi luat un bolovan si i-as fi spart capul sarpelui in zeci de bucati. Dar as mai fi luat o caramida si pentru dobitocul de proprietar al dihaniei care nu a avut grija de ce si-a luat in casa, asa ca s-a gandit ( prost! ) sa ii dea drumul afara!

18 comentarii :

  1. Sigur nu fugeai când îl vedeai? :))) Nu cred că mai stăteai să-i dai în cap cu un pietroi :)) Era un cântec când eram mai mic și era de genul: Hei hei, veniți cu noi, să dăm în șapre c-un pietroi :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pitonul sa raneasca ? Eu din cate stiu pitonul nu e veninos si nu prea tinde sa fie agresiv precum o anaconda. De ce mai zic asta ? Pentru ca la noi nu traiesc pitoni ca-n mediul lor natural, deci ala destul de probabil era mai 'domesticit' daca pot spune asa.. gen here: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/09/22/article-1314380-0B4F2899000005DC-623_638x384.jpg

    Astea iti spun ceva:

    http://www.johnwoodwardphotography.com/images/snake_girl_promo_13_x_19.jpg

    http://static3.depositphotos.com/1000688/113/i/450/dep_1135241-Close-up-of-sweet-girl-with-pet-python.jpg

    http://blogs.reuters.com/wp-content/uploads/2006/06/python300.jpg

    http://3.bp.blogspot.com/-7v-59QRB9BQ/TcCeVzWSj7I/AAAAAAAAAUg/jfPhuyEtXeM/s1600/Python_reticulatus_-_big_adult_on_girl_1000c-2.jpg

    And the no 1 friendly:

    http://www.bennadel.com/resources/uploads/been_busy_at_kinky_solutions.jpg

    http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/26/2679/WIZUD00Z/posters/langone-peter-a-man-holding-a-yellow-python.jpg

    ???

    Si ca tot ai terminat cu proprietarul.. sarpele ce vina avea ? Oare tie ti-ar fi placut sa fii acel sarpe si sa vina una ca tine asa si sa-ti dea una in cap ? :D

    In comentariul de mai sus ai reactionat de parca era o vipera pe zona. La aia ma intreb ce-ai fi facut.. Daca ai fi avut si la aia tentativa de dat in cap, nu te-as fi vazut cam deloc bine, ci in mare parte stand lesinata pe jos si inspaimantata GROAZNIC.. luptandu-te neputincioasa pt viata ta care s-ar fi scurs cu o rapiditate foarte mare.

    Si ca tot vorbeam de piton.. iote-l manca-l-ar tata :)) Sta si pe Maruta: http://www.ziare.com/vedete/vedete-romanesti/maruta-s-a-trezit-cu-un-piton-albinos-pe-umeri-1096316

    Oare o sa-l raneasca ? O sa-l ucida pe Maruta ? :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat despre poza aia..

    Multi serpi nu ataca pur si simplu din senin sau ca n-aveau ce face si s-a gandit sa te muste ca se plictisea. O FAC PENTRU CA SE SIMT AMENINTATI
    DE TINE chiar si prin faptul ca (doar) stai pe langa ei.

    Daca pleci de langa, majoritatea nu te vor alerga :)) ci isi vor vedea de ale lor.. Ia-o ca pe un caine de pe strada, care te latra ca i-ai calcat teritoriul.. asa si sarpele cand cauta sa te muste.

    Eu as interveni doar daca as vedea ca un sarpe ameninta o persoana/pe cineva drag mie.. altfel, n-am nicio treaba.. plec frumusel si daca e sa fiu ingrijorat, sun pe cineva care se poate descurca cu asa ceva.

    Eu nu ma cred Steve Irwin sau Jeff Corwin sa prind serpi.. mai ales ca nu's MEGA cunoscator sa stiu fiecare sarpe in parte daca e veninos sau agresiv sau bla bla. Dar pana la urma, mersi Doamne ca nu m-am nascut in Australia.. locul unde am vazut ca in loc de unii paienjeni slabanogi/subtiri (buni de luat cu matura de prin colt de tavan), mai dai si de tarantule mari :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum sa nu se inteleaga ca's iubitor de serpi si mi-as lua unii..

    Doar ca am ceva cunostinte..

    Si oricum nu's FOARTE MULTE cazuri (cu pitoni) ce ataca oameni. Ce-i drept, victime mai usoare pot fi copilasii (prin faptul ca pitonul apeleaza la incolacire, nu si venin).. dar asta nu se intampla daca-si vad de treaba lor si nu se duc sa se joace cu el. (mai ales cu un piton flamand)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lusio: nu am de gand sub nici o forma sa intru pe link-urile lasate de tine, pentru ca si-asa imi pierd noptile cu sesiunea. In putinele ore pe care le dorm nu vreau sa am cosmaruri :-s.
    In rest, ce pot spune...Nu prea ma intereseaza ca pitonii nu sunt veninosi ( stiam informatia asta, dar nu m-a ajutat prea mult). In fond, putea sa fie orice sarpe. Cel in cauza nu a atacat pe nimeni pentru ca era deja satul. Asta in primul rand. In al doilea rand, daca propriul tau copil s-ar fi jucat in preajma gradinii respective, te asigur eu ca nu ai mai fi fost asa de linistit si de pacifist. Da, am inteles ca ai reactiona daca cineva drag tie ar fi in pericol. Dar daca n-ai sti? Daca te-ai trezi ca te suna un vecin si iti spune ca ditamai pitonul se afla in jurul fetitei tale, cum ai reactiona? Da, si eu ii multumesc lui Dumnezeu ca nu m-am nascut in salbaticie. Si nici nu mi-e rusine sa recunosc ca sunt slaba de inger in anumite puncte de vedere. Dar nu mi-e mila nici de serpi, nici de proprietarii lor. Mi-e scarba de taratoarele astea, mi-e frica de ele si din partea mea, pot sa dispara toate. Cred ca lantul trofic nu ar avea prea mult de suferit fara serpi. Imi pare rau ca nu pot fi la fel de buna la suflet ca tine. Pur si simplu nu pot. Cred ca barbatii sunt cu mult mai curajosi decat femeile in anumite situatii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Creve: intr-adevar, cred ca fugeam rupand pamantul si as fi ramas marcata ceva timp :)). Dar daca ar fi sa ma intrebe cineva ce sa faca cu sarpele, eu clar nu l-as fi crutat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu care aveam probleme cu lăcustele...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi`e scarba tare de gandaci, ina serpii ma infioara. Cand am vazut stirea la tv, am zis rasuflata: Pff.. bine ca stau in Galati.
    Poate ca e inofensiv, poate spune povesti seara, poate ca produce miere, dar asa ceva nu trebuie lasat pe strazi de capul lui.
    Psihic, lasa tarume mari, sunt convinsa.

    RăspundețiȘtergere
  9. dana, lantul trofic ar avea de suferit enorm daca acele creaturi pe care tu le consideri scarboase ar disparea, probabil ca ai disparea si tu, si rasa umana incet incet. si daca urasti asa de mult natura de ce ai atatea poze in natura?ma oftic pentru k la mine la facultate tocmai despre asta invatam si realizez k oamenii ca tine nu vor inteleg niciodata importanta scarboseniilor naturii si o vor aprecia doar dintr-un pct de vedere pur estetic. si va veti educa toti copii in asa mod in cat sa se alieneze si sa nu respecte ceea ce pana la urma ne-a dat viata: natura in crucea masii;).

    RăspundețiȘtergere
  10. Larisa, dupa cum am spus, ii las pe altii cu un suflet mai mare sa se ocupe de scarboseniile astea. Prefer sa nu fiu ipocrita si sa-mi recunosc temerile. Cui nu ii e frica de nici un animal din lumea asta sa arunce primul piatra! Si nu am spus niciodata ca urasc natura, doar ca as avea retineri mari sa traiesc undeva la tara. Parcurile imi plac. Cat despre viitorii mei copii, sper sa fie mai curajosi decat mine. Da, am sa-i educ asa cum stiu eu si nu-mi fac griji ca se vor descurca. Am sa-i invat sa se fereasca de serpi si de alte rele, in timp ce altii o sa-i invete pe ai lor cum sa fie "morali". Cat despre superficilitatea de care ma acuzi indirect ( si care, asa cum am mai spus, este pura frica sau chiar fobie)...prefer sa fiu asa dintr-un singur punct de vedere decat dintr-o mie altele :).

    RăspundețiȘtergere
  11. ANM: gandacii nu ma deranjeaza atat de tare. Daca gasesc unul urat in casa, da, il omor. Daca e prin parc, il ocolesc. Dar serpii sunt inspaimantatori. Si degeaba ii apara altii. Vreau sa vad cati dintre ei si-ar lua un piton pe post de animal de companie si si-ar lasa viitorii copii sa il mangaie ca pe un catel. Si da, serpii chiar lasa traume majore...

    RăspundețiȘtergere
  12. Io as lesina daca as vedea o creatura de asta langa mine. Ce fugit? M-as bloca efectiv in fata sarpelui...

    RăspundețiȘtergere
  13. dana, si mie imi e frica de animale, dar stiu ca mediul tau pe care spui ca l-a invadat acel sarpe este de fapt si de drept invadat de noi.cat despre ipocrizie si imoralitate...suntem singura specie care dovedeste aceste calitati, asa ca zi-mi tu mie cine merita pietroiul ala in cap? si lanturile trofice de care ai adus tu vorba in articol crede-ma ca ar fi cel mai putin afectate sau chiar echilibrate prin disparitia noastra si sunt mentinute pe linia de plutire de animalelea, fiintele alea de care ii lasi tu pe altii (ca mine) sa se ocupe.

    RăspundețiȘtergere
  14. Apropo de Militari, intotdeauna m-am intrebat cum ati facut sa va mutati in Bucuresti, ati cumparat impreuna casa, sau sunteti in chirie?... Impartiti cheltuielile, sau...Urmeaza sa vin si eu acolo si ma tot gandesc la cum sa fac...

    RăspundețiȘtergere
  15. Larisa, eu sunt constienta ca Militari nu e un loc propice pentru un sarpe si tocmai de-asta am spus ca l-as cu ou si cu otet pe proprietarul neglijent. Trebuie sa recunosti totusi ca nu vorbim aici de un catel sau de o pisica si ca situatia a fost destul de urata pentru cei de fata. Mai ales ca foarte putini oameni au avut curaj sa incerce sa prinda sarpele intr-un fel sau altul.
    Dar da, pentru ca ti-a placut natura si ti-ai ales domniul asta, chiar cred ca ar trebui sa te ocupi de asta. Eu mi-am ales altceva si protejez mediul inconjurator si fiintele din el atat cat pot si cat ma tine curajul :).

    RăspundețiȘtergere
  16. Nina: nu am cumparat casa, stam cu chirie si impartim cheltuielile casei. Daca vrei sa vorbim mai multe despre asta, vezi ca sus, in coltul din dreapta, in fereastra cu Facebook, e si adresa mea de email. Scrie-mi si lasa-mi id-ul tau ( si mentioneaza te rog ca esti tu ) ca sa iti dau add. Daca vrei sa discutam, fireste :D :*.

    RăspundețiȘtergere
  17. :))))) Deja mi te imaginez zdrobind sarpele. :))

    RăspundețiȘtergere